Κάρολος Παπούλιας: Σήμερα η εξόδιος ακολουθία – Την Πέμπτη στα Ιωάννινα η ταφή του

352

Ο Κάρολος Παπούλιας πέθανε την Κυριακή το πρωί σε ηλικία 92 ετών σκορπίζοντας θλίψη στον πολιτικό και όχι μόνο κόσμο.

Το μεσημέρι, στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Παγκράτι, ενώ την Πέμπτη θα γίνει η ταφή του στον γενέθλιο τόπο του, τα Ιωάννινα σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω και της επιδημιολογικής κατάστασης με τον κοροναϊό και τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα.

Στην εξόδιο ακολουθία αναμένεται να παραστούν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά και πλήθος υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον Κάρολο Παπούλια.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης θα αποδοθούν κατά την κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας οι τιμές που προσήκουν σε Αρχηγό Κράτους. Αποφασίσθηκε επίσης, να τηρηθεί δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του και για τρεις ημέρες, καθώς και κατά την ημέρα της κηδείας του.

Επιπλέον αποφασίσθηκε οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας μέχρι και την ημέρα της κηδείας του.