Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Ανάπτυξη ορεινού τουρισμού της Πιερίας – Συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων

390

Μετά την προ ολίγων ημερών, ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού, που προβλέπει την ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού, αλλά και άλλων μορφών  θεματικού τουρισμού, η κυρία Μάνη συναντήθηκε με τη Διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και τα παραπάνω θέματα, τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησής τους.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφώνησαν ότι βασικός στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της περιοχής, στόχος που προτάσσεται και από το αρμόδιο Υπουργείο, πρώτα απ’ όλα με την ενίσχυση του ορεινού τουρισμού και στόχος που μπορεί να επιτευχθεί στην Πιερία, όπου υπάρχουν δύο μοναδικοί ορεινοί όγκοι παγκοσμίου φήμης, ο Όλυμπος και τα Πιέρια.

Η κυρία Μάνη τόνισε στους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων ότι και σε πρόσφατη συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού, κυρία Σοφία Ζαχαράκη, είχε επισημάνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας  που την καθιστούν ελκυστικό προορισμό για διάφορες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο ορεινός, ο προσβάσιμος αλλά και ο προσκυνηματικός τουρισμός.

Ανέφερε δε, ότι στο πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού προβλέπεται η ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, για τις οποίες άλλωστε αναμένεται να διοχετευθούν σημαντικοί πόροι και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η Βουλευτής θα είναι σε στενή συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων για την ανάληψη πρωτοβουλιών και το σχεδιασμό δράσεων  που θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο το σπουδαίο τουριστικό προϊόν της Πιερίας. Η Πιερία μπορεί να αποτελέσει έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, όχι μόνο κατά τη θερινή περίοδο αλλά καθόλη τη διάρκεια του έτους.