Κουτσό γαϊδουράκι περπατά ξανά χάρη σε προσθετικό μέλος

175

Ένα γαϊδουράκι που γεννήθηκε με ατροφικό το ένα από τα τέσσερα πόδια του, μπορεί να περπατάει πλέον κανονικά χάρη στο προσθετικό μέλος που του δόθηκε. Ο Τόμι απολαμβάνει πια ευκολότερα και πιο ξεκούραστα τα τζίτζερ μπισκότα του

Εταιρεία ορθοπεδικής και προσθετικής επιστήμης με βάση το  Ρίνγκγουντ κατασκεύασε τεχνητό μέλος για τον Τόμι, ένα γαϊδουράκι που πάντα δυσκολευόταν να περπατήσει.

Το ζώο μαθαίνει να κινείται πλέον αλλιώτικα και, όπως λέει ο οστεοθεραπευτής που δουλεύει μαζί του, είναι «εντυπωσιασμένος» από την «φανταστική» πρόοδό του.

«Φαινόταν να κόπιαζε να περπατήσει λόγω του ποδιού του, το οποίο υπήρχε, αλλά όχι στη σωστή θέση» αναφέρει ο Ματ Χιου, επικεφαλής της Dorset Orthopaedic, της υπεύθυνης για την πατέντα εταιρείας.

«Κανονικά, τα υγιή γαϊδούρια ρίχνουν το 60% του σωματικού τους βάρους στα μπροστινά τους πόδια. Όμως ο Τόμι βάραινε σχεδόν το ίδιο ποσοστό στο αριστερό υγιές μπροστινό πόδι, το οποίο είχε αρχίσει να δείχνει σημάδια ανεπάρκειας» ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας πως ήταν σημαντικό να βοηθηθεί το ζώο ώστε να μοιράζει το βάρος πιο ισορροπημένα.

Με πληροφορίες από BBC