Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 40 ετών ο Φρειδερίκος Χόντος

521

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 40 ετών ο Φρειδερίκος Χόντος, μέλος της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας Χόντου και γιος του Αργύρη Χόντου, ενός εκ των ιδρυτών της αλυσίδας καταστημάτων καλλυντικών. Ο Φ. Χόντος έδινε μάχη το τελευταίο χρονικό διάστημα με τον καρκίνο. Η κηδεία του είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου στο νεκροταφείο της Κηφισιάς.

Ο Φρειδερίκος Χόντος ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου στη Nifrestel Hondos Center μίας από τις εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας. Πρόκειται για την εταιρεία που μεταξύ άλλων διαχειρίζεται τα καταστήματα της Κηφισιάς, της Ερμού, του Αμαρουσίου, του Ηρακλείου της Κρήτης.

Τα Hondos Center ιδρύθηκαν το 1967 λειτουργώντας αρχικά ως αποθήκη καλλυντικών από τα αδέλφια Χόντου, ο Νίκο, Γιώργο, Κώστα, Γιάννη και Αργύρη επί της οδού Ομήρου, όπου παραμένουν έως και σήμερα τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης. Το 2004 η εταιρεία χωρίζεται και δημιουργείται η Hondos Palace Πολυκαταστήματα υπό τον Γιώργο Χόντο, η οποία πτώχευσε το 2017, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα αδέλφια έσπευσαν εξαρχής να διαχωρίσουν τη θέση τους από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία διατηρούσε κατάστημα επί της οδού Ιπποκράτους και χρησιμοποιούσε το εμπορικό σήμα των Hondos Center.

Τα πρώτα βήματα της επιχείρησης και το πρώτο κατάστημα σε περίπτερο της Ομήρου

Τα πρώτα βήματα των αδελφών Χόντου έγιναν ως πλασιέ σαπουνιών, αρωμάτων και οικονομικών καλλυντικών, τα οποία άρχισαν στη συνέχεια να διαθέτουν στους υπαλλήλους της Τράπεζας της Ελλάδος και στους αστυνομικούς της ασφάλειας Αθηνών. Το πρώτο τους ολοκληρωμένο επιχειρηματικό βήμα γίνεται όταν αναλαμβάνουν τη λειτουργία ενός περιπτέρου επί της οδού Ομήρου. Μάλιστα, το 1967 δημιούργησαν και το πρώτο κατάστημα ακριβώς απέναντι από το περίπτερο της Ομήρου.

Aυτή τη στιγμή η οικογένεια Χόντου δραστηριοποιείται εκτός από τα καλλυντικά και στην πώληση ενδυμάτων και υποδημάτων, αξεσουάρ και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τη μόδα, ενώ τα μέλη της διατηρούν επιμέρους εταιρείες μεταξύ των οποίων η Answer Α.Ε.Ε. η Hondos Center, η Πειραιάς Hondos Center, η Nifrestel Hondos Center, η Step-Hondos Center και η Hondos Center Καλλυντικά Αφοί Χόντου.