Τραγωδία σε γηροκομείο στην Πάτρα: Οκτώ ηλικιωμένοι πέθαναν από κορονοϊό, οι επτά ήταν ανεμβολίαστοι

462

Τραγωδία σε γηροκομείο στην Πάτρα, όπου συνολικά 10 ηλικιωμένοι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε ένα μήνα. Οι οκτώ τρόφιμοι κατέληξαν από κορονοϊό, ενώ ακόμη δύο ηλικιωμένοι κόλλησαν αλλά κατέληξαν από άλλα νοσήματα. Όπως αποκάλυψε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, οι επτά από τους ηλικιωμένους που πέθαναν λόγω κοροναϊού, ήταν ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με το tempo24.news, τα πρώτα κρούσματα κοροναϊού εμφανίστηκαν στο γηροκομείο στις 19 Νοεμβρίου. Έκτοτε έχουν νοσήσει συνολικά 29 εργαζόμενοι και τρόφιμοι, ενώ οκτώ ηλικιωμένοι κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου. Σημειώνεται ότι υπάρχουν κι άλλοι ηλικιωμένοι, που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, ερωτηθείς για το αν ήταν εμβολιασμένοι οι εργαζόμενοι στο γηροκομείο, απάντησε: “από τους ελέγχους που έχουν γίνει σε αυτούς που έχουν δηλωθεί στο ΕΡΓΑΝΗ, ήταν εμβολιασμένοι” και πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται στη συγκεκριμένη μονάδα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για να διευκρινιστεί η πηγή διασποράς του ιού, αλλά και το κατά πόσο τηρήθηκαν το υγειονομικά πρωτόκολλα.