ΔΕΥΑΚ – Παρατείνεται η προθεσμία ρύθμισης 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές

543

Την παράταση της προθεσμίας για τη ρύθμιση χρεών έως και 100 δόσεις προς τη ΔΕΥΑΚ, αποφάσισε κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης.

Το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ έλαβε την απόφαση για παράταση της προθεσμίας έως 30 Ιουνίου 2022, συνεκτιμώντας τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την πανδημία για νοικοκυριά, εξαιτίας των αναστολών λειτουργίας μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων.

Προϋπόθεση για την ένταξη σε καθεστώς ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών για επιχειρήσεις και νοικοκυριά είναι η προκαταβολή του 10% της ληξιπρόθεσμης οφειλής.

Ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων δύναται να φτάσει τις 100 και θα είναι ισόποσες (πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων). Το κατώτερο ποσό της δόσης έχει οριστεί στα 25 ευρώ. Σε καθεστώς ρύθμισης μπορούν να ενταχθούν οφειλές που θα έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, έως 30 Απριλίου 2022.

Να σημειωθεί, ότι δεν αναιρούνται ούτε μεταβάλλονται οι ρυθμίσεις που ισχύουν σήμερα.

«Στόχος είναι να υπάρξει διευκόλυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές και προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα της εποχής, ώστε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της Επιχείρησης, καθώς και την κοινωνική συνοχή», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

«Η απόφαση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αποτελεί ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους οφειλέτες της Επιχείρησης, ενώ δεν υποθηκεύει το μέλλον της ΔΕΥΑΚ», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιχείρησης Γιάννης Συμεωνίδης.

«Θέλουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να επιστρέψουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα στην κανονικότητα. Τα χρέη που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα λόγω των υγειονομικών περιορισμών, δεν πρέπει να γίνουν βαρίδιο για την επιβίωσή τους. Η ΔΕΥΑΚ, συνεχίζει την υλοποίηση σημαντικών υποδομών και παράλληλα διατηρεί το κοινωνικό της πρόσωπο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχείρησης Δημήτρης Μορφακίδης.