Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης στηρίζει τις πυρόπληκτες κοινότητες στην Εύβοια

169

Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση κοινωνικής προσφοράς της εθελοντικής ομάδας δράσης Πιερίας “ο Τόπος μου”, και ανέλαβε το κόστος μεταφοράς ειδών πρώτης ανάγκης στο δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, του οποίου οι κοινότητες επλήγησαν καταστροφικά από τις ολέθριες πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Στο προσκλητήριο που απεύθυνε ο “Τόπος μου” για την αλληλεγγύη που οφείλουμε στους απελπισμένους συνανθρώπους μας, ειδικά τώρα που έπαψαν να αποτελούν πιασιάρικο τηλεποπτικό ρεπορτάζ και photo opportunity πολιτικών και μη , ανταποκρίθηκαν συνάμα φορείς της Β.Πιερίας, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Επαγγελματιών Κολινδρού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κολινδρού-Νικόλαος Λούσης, η Αναγέννηση Κολινδρού, ο Σύλλογος
Αιμοδοτών Κολινδρού-Άγ. Δημήτριος και το Κέντρο Επιστήμης και Τέχνης Β. Ελλάδος-Φίλωνας.

Το πρόγραμμα βοήθειας πυρόπληκτων Εύβοιας, που συντονίζεται από την ίδια εθελοντική ομάδα δράσης, αφορά την ανά μήνα και για ένα έτος, αποστολή ξηρών τροφίμων, ειδών υγιεινής και καθαριστικών συνολικού βάρους ενός τόνου ανά αποστολή.

Η παραπάνω υποστήριξη θα διανεμηθεί σε 33 πυροπαθείς πολυμελείς οικογένειες, δηλαδή 30 κιλά ανά μήνα και ανά οικογένεια. (Προηγήθηκε, η αποστολή το Σεπτέμβρη σχολικών ειδών στους μαθητές των πληγέντων περιοχών από την ομάδα δράσης “ο Τόπος μου”).

Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης, στο μέτρο του δέματος του, διατηρεί τα κοινωνικά του ανακλαστικά σε ετοιμότητα, συνεπής στην ερμηνεία των καταστατικών του αρχών. Ο εθιμικός θεσμός της Αργατίας στον Πόντο, της συνεργασίας και αλληλεγγύης των μελών μιας κοινότητας δηλαδή, είναι βαθιά πολιτικός και πυρηνική υποχρέωση της πολιτισμικής νοημοσύνης και δυνατότητας εξέλιξης μας.

Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης προτρέπει τα εκατοντάδες σωματεία Ποντίων να δημιουργήσουν συνάψεις με την καθημερινότητα και τις σύγχρονες κοινωνικές διεργασίες, ως υπόδειγμα συμπεριφοράς στις νέες γενιές.

ΣΠΝ e.V Efxinos Pontos – Cardinal Bessario
Νυρεμβέργη 15.12.2021

ΥΓ
Η εθελοντική ομάδα δράσης “ο Τόπος μου” στην Κατερίνη, συγκροτείται από εκατοντάδες πολίτες επαγγελματίες, ιδιώτες και δημόσιους υπάλληλους, με  συναίσθηση της οφειλόμενης αλληλεγγύης στις καθημερινές ανάγκες μη προνομιούχων κοινωνικών ομάδων, των αναγκαίων πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος και της εγρήγορσης των ατομικών ανακλαστικών κοινωνιστικής ευθύνης.

Οι συντονιστές της ομάδας φροντίζουν για τη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου, ιατρείου, φαρμακείου και βιβλιοθήκης στους άρτια οργανωμένους χώρους του πρώην Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, στους οποίους παράλληλα διοργανώνονται εκδηλώσεις με επίκεντρο το παιδί, τη λογοτεχνία, την προστασία του καταναλωτή, τις γερμανικές αποζημιώσεις κλπ.
http://otoposmou.gr/