Ελένη Ράντου: Η ανάρτηση για την έκρηξη της βίας κατά των γυναικών – «Φταίμε εμείς μετά που σας σκοτώνουμε;»

446
Μάρτυρας ενός αδιανόητου περιστατικού έγινε σήμερα η Ελένη Ράντου, το οποίο θέλησε να το μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα…
Η ηθοποιός περπατούσε  στο δρόμο και έγινε μάρτυρας ενός περιστατικού, το οποίο την εκνεύρισε και της προκάλεσε οργή και θλίψη.
“Σήμερα βρέθηκα περπατώντας στο δρόμο ακούω μια κυρία να διαπληκτίζεται έντονα στο τηλεφωνά. Ένας τύπος την ακούει περνώντας και μονολογεί: “Σκάσε κυρά μου. Φταίμε εμείς μετά που σας σκοτώνουμε;”. Κάποιοι περαστικοί γέλασαν. Το βρήκαν αστείο!
Και συνέχισα κι εγώ το δρόμο μου σκεπτόμενη σχετικά με όλη αυτή την έκρηξη βίας εναντίον γυναικών ότι μέχρι να φτάσουμε στο φόνο, στον εκβιασμό ή στην έκνομη πράξη έχουν προηγηθεί χιλιάδες μικροί ανεπαίσθητοι βιασμοί για την κάθε μία, χιλιάδες σεξιστικές συμπεριφορές που όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά επιβραβεύονται.
Πολλές φορές κι από τις ίδιες τις γυναίκες. Αυτές οι μικρές καθημερνές στιγμές βίας που έχουν μέσα τους βαθιά υποτίμηση και τεράστιο φόβο μη χαθεί ο έλεγχος από τα αντρικά χέρια. Ο κύριος στο δόμο μπορεί να μην έκανε φόνο, βιασμό, εκβιασμό αλλά μου έφερε την ίδια αποκρουστική αίσθηση”, έγραψε η ηθοποιός.