Τα προσωπεία του φασισμού και οι θεματοφύλακές του ….

425

Του Παναγιώτη Σαββίδη,

Η ικανότητα του  φασισμού να προβάλλεται με πολλά προσωπεία έγκειται στο γεγονός ότι δρα στα πλαίσια του συστήματος, εξισώνει ανόμοιες καταστάσεις μέσα από γενικεύσεις  και ομογενοποιήσεις, στοχεύοντας στον λαϊκό θυμικό που θέλει να χειραγωγήσει και να εκτονώσει αποσοβώντας κάθε σκίρτημα ριζοσπαστισμού του.

Γίνεται ελκυστικός σε πολιτικά ανώριμες  λαϊκές και νεανικές συνειδήσεις ποντάροντας στη ημιμάθεια με συνωμοσιολογικές αναφορές και μεταφυσικά αφηγήματα.

Προσαρμόζει την τακτική του κάθε φορά για να γίνεται διεισδυτικός και να ρίχνει απρόσκοπτα το δηλητήριο του.

Χθες «Μακεδονομάχοι», ξενοφοβικοί, ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες σήμερα «αντιεμβολιαστές»

Τα «τάγματα εφόδου» τώρα δεν λυντσάρουν πρόσφυγες – μετανάστες, συνδικαλιστές, ριζοσπάστες αγωνιστές, κομμουνιστές αλλά «ευυπόληπτοι πολίτες», «νοικοκυραίοι», τραμπουκίζουν ,απαγάγουν και περνάνε χειροπέδες σε ανθρώπους που μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά μας.

Δηλώνουν «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» άνθρωποι που γοητεύονται από τον θόρυβο της ερπύστριας όταν αυτή διατάζεται σε συνθήκες δικτατορίας να καταστέλλει και να ματώνει αγωνιστές που παλεύουν για ελευθερία και δημοκρατία.

«Θεματοφύλακας του Συντάγματος» ο επικεφαλής της ομάδας που έδρασε στο λύκειο και γυμνάσιο του Αιγινίου, θαυμαστής και οπαδός του φυλακισμένου για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση «χρυσή αυγή» Κασιδιάρη, υμνητή του Χίτλερ έχοντας τατουάζ στο μπράτσο του την ναζιστική σβάστικα.

Και επειδή όταν μιλάμε για φασισμό σε συνθήκες κρίσης του συστήματος πολλές φορές οι λέξεις χάνουν τις έννοιες τους, ο φασισμός όσο διατροφικός και γραφικός φαίνεται άλλο τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται για τις λαϊκές συνειδήσεις.

Είναι χρήσιμος πάντα για το σύστημα για να συγκροτούν μαζί ψεύτικα και αποπροσανατολιστικά διλλήματα και να μπαίνουν αναχώματα στην χειραφέτηση του λαού από την αστική πολιτική και αστική ιδεολογία.

Εξάλλου η κυβέρνηση αξιοποιεί το εμβόλιο σαν μέσο διαίρεσης και διχόνοιας μεταξύ του λαού, για να κρύψει τις ευθύνες της για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία, που δεν θωράκισε στο ελάχιστο στα 2 χρόνια της «Πανδημίας».

Θεώρει βολικό αντίπαλο τον χώρο των «αντιεμβολιαστών» αφού πρόκειται για ένα ανομοιογενές και ετερόκλητο  πλήθος( πολλοί βέβαια εγκλωβισμένοι σε αυτό που έχουν  ανησυχίες και εύλογα ερωτήματα για τα εμβόλια και η κυβέρνηση  δεν τους απαντάει) που έχει ανοιχτές τις θύρες του σε κάθε φασιστικό μόρφωμα που βρήκε στέγη εκεί για να νομιμοποιήσει την δράση του.

Το έδαφος που γονιμοποιείται ο φασισμός και όλα τα μορφώματα του βρίσκετε στο ίδιο το σύστημα που μοιράζει ρόλους και προσωπεία για να δρα άλλοτε απροκάλυπτα και άλλοτε συγκαλυμμένα.

Τα γεγονότα στο σχολείο του Αιγινίου πρέπει να σημάνουν συναγερμό.

Να προβληματίσουν περισσότερο χωρίς να ταυτίζουμε όλους που αμφισβητούν ή φοβούνται να εμβολιαστούν εξαιτίας των αντιφάσεων και των παλινωδιών της κυβέρνησης με τους φασιστές και τις διάφορες εκδοχές τους.

Τα προσωπεία του φασισμού σαν θεματοφύλακες του συστήματος μαζί με την πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας για τα κέρδη του κεφαλαίου και την ανταγωνιστικότητα πρέπει να ηττηθούν, να ανατραπούν.

Ο λαός ενιαία – οργανωμένα – συλλογικά με όρους αντεπίθεσης πρέπει να δώσει την μάχη σε όλα τα μέτωπα δυναμώνοντας το κίνημα του με ενότητα των εργαζομένων  στην βάση των  κοινών  τους ταξικών τους συμφερόντων και κοινωνική συμμαχία.