Μέχρι τέλος Ιουνίου παρατείνεται το μπόνους των €150 για τους εμβολιασμούς των νέων

422

Παρατείνεται μέχρι και τις 30 Ιουνίου η ισχύς του Freedom Pass, του μέτρου που δίνει σε νέους από 18 έως και 25 ετών ένα μπόνους 150 ευρώ με την μορφή ψηφιακής πιστωτικής κάρτας, φτάνει να κάνουν έστω και την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού.

Ειδικότερα, με κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη, του υπουργού Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, του υπουργού Υγείας, Αθανάσιου Πλεύρη και του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη προβλέπεται ότι το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο η ψηφιακή χρεωστική κάρτα του άρθρου 34 του ν. 4816/2021 που θεσμοθέτησε το Freedom Pass για τους νέους ως 25 ετών παρατείνεται μέχρι και την 30η.6.2022.

Υπενθυμίζεται ότι η οικονομική διευκόλυνση ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ δίνεται σε κάθε φυσικό πρόσωπο ηλικίας 18 25 ετών, που έχει ολοκληρώσει την πρώτη δόση εμβολιασμού ή, σε περίπτωση μονοδοσικού εμβολίου, τη μόνη δόση εμβολιασμού, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού κατά του κοροναϊού COVID-19.

Ο δικαιούχος, αφότου ενταχθεί στο taxisnet με τους προσωπικούς του κωδικούς θα πρέπει να βρει την υποσελίδα για το Freedom Pass και να κάνει την αίτηση χορήγησης συμπληρώνοντας τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) ή τον προσωρινό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑ.Α.Υ.Π.Α.) και τα στοιχεία επικοινωνίας του και ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

Για τον σκοπό της επαλήθευσης των προϋποθέσεων της το πληροφοριακό σύστημα της εφαρμογής  αντλεί  τα απαραίτητα στοιχεία από το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών κατά του κοροναϊού COVID-19 και το Φορολογικό Μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.). Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλει αίτηση για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ποσού και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).