Σοφία Μαυρίδου: Η τουριστική ανάδειξη της Πιερίας πρωταρχικός μας στόχος, μέσα από αδελφοποιήσεις και συνέργειες

364

Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  κα Σοφία Μαυρίδου υποδέχθηκε στο γραφείο της τον Πρόεδρο του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Οικονομίας κο Άγγελο Τσαβδάρη, τον πρώην Υπουργό και Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εγνατίας Οδού κο Γεώργιο Κωνσταντόπουλο και το Δήμαρχο Δίου Ολύμπου κο Ευάγγελο Γερολιόλιο.

Στο επίκεντρο της εποικοδομητικής αυτής συνάντησης ήταν η ανάπτυξη πρωτοβουλιών συνεργασίας με την Ινδία, μια από τις μεγαλύτερες χώρες και οικονομίες του κόσμου και η ανταλλαγή εμπειριών στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στην τέχνη και στον αθλητισμό.

Παράλληλα συζητήθηκαν τα βήματα αδελφοποίησης του Δήμου Δίου-Ολύμπου με αντίστοιχο δήμο-πόλη της Ινδίας και αναδείχθηκαν οι εκατέρωθεν προοπτικές ανάδειξης στον τομέα του τουρισμού μέσα από αυτή τη συνεργασία.

Στον απόηχο της συνάντησης αυτής η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε τα εξής: «Η αδελφοποίηση αυτή θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης από τη χώρα της Ινδίας και την ανταλλαγή καινοτομιών και καλών πρακτικών σε πολιτιστικό, κοινωνικό και αθλητικό επίπεδο. Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έχουμε θέσει σε προτεραιότητα την εξωστρέφεια και τις διεθνείς συνεργασίες στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού».