Συνάντηση της βουλεύτριας Ε. Σκούφα με το Δήμαρχο Κατερίνης Κ. Κουκοδήμο

152

Το δημαρχείο Κατερίνης επισκέφτηκε το Σάββατο 11/12 η βουλεύτρια Πιερίας κ. Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, μετά από αίτημά της, για να ενημερωθεί θεσμικά για μια σειρά θεμάτων του δήμου και δημοτών από το Δήμαρχο της πόλης κ. Κωνσταντίνο Κουκοδήμο.

Το πρώτο θέμα που τέθηκε ήταν οι εξελίξεις που τυχόν υπάρχουν για το θέμα της “Ολυμπιάδας” στον Κορινό μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αναμονή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος για τις προστατευόμενες περιοχές και οι ενέργειες του Δήμου ώστε επιτέλους να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και οι κάτοικοι της περιοχής το πλαίσιο που μπορούν ή όχι να ενεργήσουν. Το θέμα της “Ολυμπιάδας” άλλωστε είναι πολυδαίδαλο, απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα μιας και ταλαιπωρεί πάνω από μια δεκαετία τους κατοίκους που είχαν ‘χορτάσει’ από υποσχέσεις και δεσμεύσεις. Όπως ανέφερε ο κ. Κουκοδήμος στην κ. Σκούφα ανακοινώσεις θα γίνουν όταν υπάρξουν οριστικές και κυρίως απόλυτα νόμιμες λύσεις ώστε να ξέρουν όλοι τι και κυρίως πώς θα μπορούν να ενεργήσουν.

Θέματα που συζητήθηκαν ακόμη ήταν ο σχεδιασμός για την αντιπλημμυρική θωράκιση, αλλά και η προστασία από τη διάβρωση των ακτών της Παραλίας Κατερίνης, ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός έργων ύδρευσης που θα λύσουν χρονίζοντα προβλήματα στον Κορινό, αλλά και σε άλλες κοινοτικές ενότητες του νομού που κυριολεκτικά υποφέρουν από την έλλειψη πόσιμου νερού.

Η βουλεύτρια κ. Σκούφα ζήτησε ακόμη να ενημερωθεί για το θέμα της συνέχισης του έργου του ποδηλατόδρομου Κορινού-Παραλίας και του φωτισμού του δρόμου, τις σκέψεις και τις προτάσεις του Δημάρχου κ. Κουκοδήμου σχετικά με το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου, που αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι για τον χειμερινό τουρισμό του τόπου μας και τις προτάσεις του Δήμου για την επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Πιερία και τον χειμώνα.

Τέλος ενημερώθηκε για την λειτουργία του βιολογικού σταθμού, τα προβλήματα που υπήρχαν και υπάρχουν, τις λύσεις που δόθηκαν και αποδέχθηκε πρόταση του κ .Κουκοδήμου να επισκεφτεί τον Β. Σταθμό ώστε να έχει εικόνα της λειτουργίας η ίδια, συνοδευόμενη από τον αρμόδιο υπεύθυνο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Πιερία.

Η κ. Σκούφα συνεχίζοντας τις τακτικές της θεσμικές συναντήσεις θα ζητήσει συνάντηση και με τους άλλους δύο Δημάρχους της Π.Ε Πιερίας για να έχει ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν και τους άλλους Δήμους ώστε να βοηθήσει στα πλαίσια των θεσμικών της καθηκόντων στην προώθηση κι επίλυση προβλημάτων.