Πιερία: Οι «Θεματοφύλακες» είχαν στείλει εξώδικα στο σχολείο – Η δράση τους, οι απειλές και ο αρχηγός με το… μπουρνούζι

359

Το περιστατικό της «αρπαγής» του διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία από μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Αιγινίου φαίνεται ότι είχε μπει στο στόχαστρό τους ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου, όπως έχουν δηλώσει στις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές εκπαιδευτικοί και όχι μόνο.

Όπως λένε, το περιστατικό που συνέβη την Παρασκευή, με τη βίαιη επίθεση στον διευθυντή του Γυμνασίου και τη μεταφορά του με χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας- Κολινδρού είχε «προαναγγελθεί» από τη συγκεκριμένη ομάδα αρνητών της πανδημίας, τόσο σε επίπεδο φραστικών απειλών έξω από το σχολικό συγκρότημα, αλλά και με δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως φαίνεται σε έγγραφο που δημοσιεύει η ΕΡΤ, στις 23 Νοεμβρίου έστειλαν εξώδικα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο προσπαθώντας να εκφοβίσουν τους καθηγητές.

Στον ανακριτή οι 11 συλληφθέντες – Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν

Υπό κράτηση θα παραμείνουν μέχρι τη Δευτέρα, οπότε θα απολογηθούν στον Ανακριτή Κατερίνης, οι έντεκα συλληφθέντες για την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

Ακολούθως παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον Ανακριτή από τον οποίο έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα και κατόπιν επέστρεψαν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου τους

Μιλώντας στο MEGA, ο συνήγορος των συλληφθέντων, Βασίλης Νουλέζας υποστήριξε ότι «υπάρχει ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος που ενεργοποιείται, και αναφέρει ότι επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων η προστασία του Συντάγματος όταν αυτό καταλύεται. Υπάρχει συνεχής αντισυνταγματική δράση, τα νομοθετήματα για την αναχαίτιση της πανδημίας. Το Σύνταγμα είναι ο θεμελιώδης χάρτης που δεν μπορεί να παραβιάζεται.

Στην Ελλάδα υπάρχει το ΣτΕ που εκδίδει αντιφατικές αποφάσεις και κατά τη γνώμη μου απαράδεκτες. Αυτοί οι πολίτες θεωρούν ότι συντρέχει λόγος να ενεργοποιηθεί το άρθρο 120. Αντιτίθεμαι σθεναρά σε οποιαδήποτε πράξη βίας. Όσο ακραία είναι η συμπεριφορά των κατηγορουμένων, άλλο τόσο είναι βίαιο όταν ένα παιδί που δεν μπορεί να έχει το διαγνωστικό τεστ να μένει εκτός του δημόσιου σχολείου».

«Το Σύνταγμα και η συγκεκριμένη διάταξη, εγγυάται έναν ελάχιστο βαθμό προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα παραβιάζονται συστηματικά και έχει καταλυθεί το Σύνταγμα. Άνθρωποι που σκέφτονται ότι το Σύνταγμα δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή, είναι πολλοί στην Ελλάδα», συνέχισε.

«Ο εμβολιασμός χρειάζεται ρητή συγκατάθεση, τηρουμένων των συνταγματικών εγγυήσεων. Έχετε όλοι συνταχθεί με την κυβέρνηση. Το μόνο που κάνει είναι να θεσπίζει δρακόντεια μέτρα και να βάζει πρόστιμα στους πολίτες, να τους οδηγεί σε περιθωριοποίηση», σημείωσε ο κ. Νουλέζας κλείνοντας.

«Φοβάμαι για τους συναδέλφους και τους μαθητές του σχολείου» λέει ο Λυκειάρχης

Ο λυκειάρχης του σχολείου όπου έλαβαν χώρα τα γεγονότα, Γιώργος Γκαϊτατζής μιλώντας επίσης στο MEGA τόνισε τα εξής:

«Η εκτίμηση η δική μου είναι ότι ήθελαν εμένα και το διευθυντή του Γυμνασίου. Έψαχναν και εμένα όταν έγινε η επίθεση. Εγώ τη γλύτωσα κατά λάθος, από σύμπτωση. Βέβαια και γνωρίζω κάποια άτομα της επίθεσης. Τρεις εξ αυτών είναι γονείς μαθητών μας. Ήρθαν διαμαρτυρόμενοι για τις μάσκες και τα τεστ. Είχαμε κάνει καταγγελίες γι’ αυτά τα περιστατικά. Τη Δευτέρα που μας πέρασε καταθέσαμε και μήνυση. Το περιμέναμε αυτό που έγινε, είχαμε ενημερώσει, αλλά νομίζω ότι δεν θα μπορούσαμε να το προλάβουμε», είπε ο κ. Γκαϊταντζής.

«Φοβάμαι για όλους, για εμένα, τους συναδέλφους μου τους μαθητές του σχολείου. Το κλίμα που κυριαρχεί στα σχολεία μας είναι αυτό. Και οι γονείς είναι ανήσυχοι. Τέτοια πράγματα είναι αδιανόητα. Ακόμα και τώρα που το ζήσαμε, δεν το πιστεύω ότι έγινε», πρόσθεσε.

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Ο αρχηγός με το… μπουρνούζι και η χορεύτρια διαχειρίστρια του προφίλ

«Είμαι απόστρατος της Αστυνομίας και δεν έχω κάνει τίποτα. Με κρατούν παράνομα» φώναζε μέσα από την κλούβα ένας εκ των συλληφθέντων την Παρασκευή.

Τα συγκεκριμένα άτομα είχαν προκαλέσει ξανά φασαρίες έξω από το σχολείο, σπέρνοντας τον φόβο στους μικρούς μαθητές. Πριν από λίγο καιρό είχαν ξαναπάει στο σχολείο και τα παιδιά επειδή δεν ήξεραν για ποιον λόγο γινόταν η φασαρία, κλειδώθηκαν από φόβο στις αίθουσες.

Σύμφωνα με το OPEN, ο αρχηγός των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», ο οποίος σε φωτογραφία απεικονίζεται σε άνετη, μειλίχια στάση φορώντας το μπουρνούζι του, είναι ο άνθρωπος που φέρεται να έχει στείλει έγγραφα επίταξης σε όλα τα σχολεία της χώρας. Έγγραφα με ασυναρτησίες και χωρίς κανένα νομικό αντίκρισμα.

Η ηθοποιός και χορεύτρια φέρεται να είναι η διαχειρίστρια του προφίλ των  «Θεματοφυλάκων». Ανάμεσα στους 11 συλληφθέντες είναι και ένας μαρμαροτεχνίτης.