Έβρος: Ελεύθερος ο αστυνομικός και η σύντροφός του που συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές

588

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο αστυνομικός και η σύντροφός του, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τη Δευτέρα (6/12) στην Αδριανούπολη.

Στο ζεύγος επιβλήθηκε ένα διοικητικό πρόστιμο που θα πληρωθεί αύριο, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, καθώς κατά την ώρα της απόφασης οι αρμόδιες τουρκικές υπηρεσίες (εφορία) ήταν κλειστές.

Συγκεκριμένα, στο ζεύγος επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 τουρκικές λίρες στον καθένα (περίπου 1.600 ευρώ) και δικαστικά έξοδα 10.000 τουρκικές λίρες (έκαστος). Το συνολικό (50.000 λίρες Τουρκίας) ισοδυναμεί με περίπου 3.500 ευρώ. Έτσι για σήμερα θα παραμείνουν στην Τουρκία. Οι τοπικές αρχές επέστρεψαν σήμερα στο ζευγάρι τα κινητά τους, αφού τα έλεγξαν, καθώς και το ΙΧ αυτοκίνητό τους από χθες.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα evros-news.gr, ο αστυνομικός είχε πάει από τους Κήπους εκδρομή στην Τουρκία, μαζί με τη σύντροφό του. Ωστόσο, οι γείτονες τους συνέλαβαν, καθώς σύμφωνα με τους γείτονες κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή. Για την περίεργη αυτή υπόθεση σήμανε συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Σταύρος Μαυροειδάκος, είχε εκφράσει τη βεβαιότητά του ότι θα λήξει σύντομα η περιπέτεια αυτή για τον αστυνομικό και τη σύντροφό του, κάτι που πράγματι συνέβη.

Εξιστορώντας το περιστατικό, ο κ. Μαυροειδάκος είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως ο αστυνομικός που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερρών στην Αλεξανδρούπολη, ενώ βρισκόταν σε ημερήσια ανάπαυση πέρασε με τη σύντροφό του για ιδιωτική επίσκεψη στην Τουρκία.

Κατά την επιστροφή τους και περίπου 50 μέτρα πριν φτάσουν στα σύνορα, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, συνελήφθησαν. Αυτό σήμανε συναγερμό στην Ελλάδα, όταν την επόμενη ημέρα δεν εμφανίστηκε ο αστυνομικός στην υπηρεσία του.

Ενημερώθηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έγιναν συντονισμένες ενέργειες με το πρωθυπουργικό γραφείο και το υπουργείο Εξωτερικών.