Πλαταμώνας: το “bullying” καλά κρατεί και στο Δημοτικό Σχολείο

702
Στη σημερινή εκπομπή του Ράδιο Ενημέρωση 92,2 με έκπληξη ακούσαμε από τον κ. Παναγιώτη Κωτούλα απίστευτες καταγγελίες για συμβάντα λεκτικής και σωματικής βίας εντός του Δημοτικού Σχολείου του Πλαταμώνα.
Συγκεκριμένα, ο γιός του κ. Κωτούλα, που είναι μαθητής της Τετάρτης Δημοτικού στο Σχολείο του Πλαταμώνα, είναι 11 φορές χρυσός Πανελληνιονίκης στο Παγκράτιο. Σε τέτοιες περιπτώσεις το σχολείο προβάλει ανάλογες διακρίσεις μαθητών που αναδεικνύονται και μάλιστα σε πανελλαδικό επίπεδο.
Πριν περίπου 2 εβδομάδες το παιδί δέχθηκε απειλές από δύο αλλοδαπούς συμμαθητές του με την εξής στιχομυθία : “έλα στο γήπεδο την τάδε ώρα να πλακωθούμε”, “έλα να σου δείξω ποιος πρέπει να πάρει χρυσό μετάλλιο”.
Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου ο μαθητής πήγε στο σχολείο με νέο κούρεμα. Στο διάλειμμα οι συμμαθητές του με διάθεση χιούμορ του ρίχναν τις πατροπαράδοτες καρπαζιές για το κούρεμα (μια παλιά συνήθεια ανάμεσα σε παιδιά).
Οι δύο συγκεκριμένοι συμμαθητές του, οι οποίοι τον είχαν απειλήσει πριν δύο εβδομάδες, συνέχισαν για πολύ ώρα την “πλάκα” στριμώχνοντας το παιδί σε μια γωνιά. Ο μικρός, συνηθισμένος από την πάλη, προσπάθησε να καλύψει το πρόσωπό του, ενώ οι “αντίπαλοί συμμαθητές” του συνέχισαν να τον κλωτσάνε και να του τραβάνε την κουκούλα με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν αίσθημα δύσπνοιας για δευτερόλεπτα. Η παρουσία δασκάλας που είδε το συμβάν βοήθησε να επανέλθει ο μαθητής σε ήρεμη κατάσταση.
Ο πατέρας του μαθητή ενημερώθηκε για το γεγονός όταν πήγε να πάρει το παιδί του το μεσημέρι, από μητέρα ενός άλλου παιδιού που ήταν μπροστά στο συμβάν.
Η Διεύθυνση του σχολείου δεν ενημέρωσε την Αστυνομία. Αλήθεια, αν είχε πάθει κάτι το παιδί ποιες θα ήταν οι ενέργειές τους;
Σε κάθε περίπτωση, ο πατέρας κατέθεσε στην Αστυνομία μήνυση κατά παντός υπευθύνου (και έτσι ενημερώθηκε και η Αστυνομία για το συμβάν) – ενώ εντός των ημερών θα καταθέσει και έγγραφη καταγγελία στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Μετά την γνωστοποίηση του γεγονότος άρχισαν να ανοίγουν στόματα και από άλλους γονείς για παιδιά με παραβατικές συμπεριφορές και από άλλες τάξεις του Δημοτικού.
Ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του..