Συνάντηση εργασίας του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας με το νέο Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης

378

Χατζηχριστοδούλου: «Δίνουμε καθημερινές «μάχες» για τη στήριξη του εμπορικού κόσμου-Είμαστε ανοιχτοί σε δράσεις από κοινού για την τόνωση της αγοράς»

Ρέχας: «Το λιανεμπόριο βρίσκεται σε απόλυτη καθίζηση. Απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις»

 

Συνάντηση εργασίας με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης είχε το πρωί της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, στην οποία συμμετείχε και η Α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ματούλα Βελώνη, τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος εξαιτίας της πανδημίας και οι πρωτοβουλίες που θα πρέπει να ληφθούν άμεσα προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου.

«Το λιανεμπόριο πλήρωσε βαρύ το τίμημα της πανδημίας και δεν στηρίχθηκε όσο θα έπρεπε από το κράτος. Ειδικά το τελευταίο διάστημα βιώνουμε την απόλυτη καθίζηση του λιανεμπορίου» ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ρέχας σημειώνοντας ότι οι αυξήσεις στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά θα διαμορφώσουν ακόμη πιο ασφυκτικές συνθήκες.

Ο κ. Ρέχας πρότεινε στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με τους βουλευτές του νομού Πιερίας προκειμένου να τεθούν μια σειρά από θέματα που απαιτούν άμεση λύση. «Θα πρέπει να αρθούν οι όποιοι περιορισμοί υπάρχουν προκειμένου να μπορεί ο κάθε επαγγελματίας να ρυθμίσει τα χρέη, που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση, προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο» τόνισε συγκεκριμένα και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να υπάρξει και ένα ΕΣΠΑ για την ένδυση και την υπόδηση όπως ήδη έχουν δεσμευθεί κυβερνητικά στελέχη».

Την ανάγκη οι τράπεζες να τονώσουν τη ρευστότητα κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να μην ενισχυθούν και πάλι οι μεγάλες επιχειρήσεις τόνισε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Παναγιώτης Πρίντζιος ενώ η Δέσποινα Πορφυρίδου, μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρθηκε στα υψηλά ενοίκια που πληρώνουν τα μαγαζιά του εμπορικού κέντρου της πόλης και τα οποία καθίστανται δυσβάσταχτα, σε καιρό κρίσης, για τους επαγγελματίες.

Για ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον το οποίο αδυνατούν να παρακολουθήσουν οι επαγγελματίες έκανε λόγο ο αν. Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Μακρίδης τονίζοντας ότι η επιχειρηματικότητα συνεχώς αντιμετωπίζει εμπόδια.

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τα Υπουργεία. Από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης πιέζουμε και θέτουμε προτάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας»

Στις «μάχες» που έδωσε από την πρώτη στιγμή το Επιμελητήριο Πιερίας προκειμένου να ενταχθούν οι προτάσεις του στα μέτρα που ανακοίνωνε κάθε φορά η κυβέρνηση αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. «Ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.  Πιέσαμε με συγκεκριμένες και στοιχειοθετημένες προτάσεις και πετύχαμε να εισακουστούν σχεδόν το 95% των προτάσεών μας. Για παράδειγμα μελετήσαμε όλους τους ΚΑΔ που αρχικά είχαν εξαιρεθεί και θα έπρεπε να ενταχθούν. Και καταφέραμε να άρουμε κάποιες αδικίες» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενώ τόνισε ότι κάθε πρόταση προς τα αρμόδια υπουργεία οφείλει να είναι τεκμηριωμένη και αυτό κάνει το Επιμελητήριο κάθε φορά. «Δεν είμαστε ούτε λαϊκιστές, ούτε γραφικοί. Εντοπίζουμε τα προβλήματα και διαμορφώνουμε προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν» ξεκαθάρισε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

«Είμαστε εδώ για να ακούμε τα προβλήματα των συναδέλφων μας και να δρούμε για το κοινό συμφέρον» σημείωσε από την πλευρά της η κ. Βελώνη.

«Το Επιμελητήριο είναι πάντα ανοιχτό σε συνέργειες για το καλό της τοπικής επιχειρηματικότητας»

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να δράσουν από κοινού αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες προκειμένου να τονωθεί η τοπική αγορά και η ψυχολογία του καταναλωτή. «Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία που θα ενισχύσει την αγορά» ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου καλώντας το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου σε συνεργασία για δράσεις από τη νέα χρονιά.