Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Παναγιώτης Ευστρατίου ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση με ναρκωτικά

352

Την παραίτησή του από το δικαστικό Σώμα υπέβαλε την περασμένη Παρασκευή ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Ευστρατίου και πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, μετά την αποκάλυψη της -κατά τις αρχές- εμπλοκής του σε υπόθεση ναρκωτικών (κοκαΐνης) με νεαρά άτομα.

Ο κ. Ευστρατίου επισημαίνει ότι παραιτήθηκε για την προάσπιση του κύρους του δικαστηρίου, αν και δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Η προσαγωγή

Η παραίτηση υποβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν έγινε γνωστό ότι το όνομα του 66χρονου ανώτερου δικαστικού λειτουργού ενεπλάκη σε υπόθεση χρήσης κοκαΐνης με νεαρά άτομα στην πολυκατοικία που διαμένει.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν δύο νεαρούς έξω από το σπίτι του. Αυτοί τους είπαν ότι περιμένουν τον φίλο τους που είναι στο σπίτι του δικαστή. Όταν κατέβηκε ο νεαρός, και λίγη ώρα αργότερα και ο δικαστής, παραδέχτηκαν πως έκαναν χρήση κοκαΐνης κατά τη διάρκεια της συνύπαρξης τους στο διαμέρισμά του. Εκεί βρέθηκαν και υπολείμματα σε ένα βαζάκι. Η υπόθεση διαχωρίστηκε για τους νεαρούς που θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο, ενώ ο δικαστής θα παραπεμφθεί στο εφετείο και θα δικαστεί εκεί, λόγω ειδικής δωσιδικίας. Γι’ αυτό άλλωστε αφέθηκε ελεύθερος.

Ο κ. Ευστρατίου εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Μάρτιο του 1983, προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας τον Ιούλιο του 2004 και προήχθη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ τον Δεκέμβριο του 2019.