Δήμος Κατερίνης: Μηνυτήρια αναφορά για τους συνεχείς βανδαλισμούς στο Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο

Για το θέμα θα επιληφθεί η αστυνομία

178

Mηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων για τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν άγνωστοι αφενός το βράδυ του Σαββάτου στη φάτνη, στην πλατεία Δημαρχείου και αφετέρου την Πέμπτη, λίγες ώρες μετά τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, στον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, στον πεζόδρομο κ.α. κατέθεσε ο Δήμος Κατερίνης.

Ειδικότερα, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Γιάννης Νταντάμης και ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Λιακόπουλος μετέβησαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, όπου ανέφεραν ότι κατεστραμμένα καλώδια φωτιστικού διακόσμου, πεταμένα χριστουγεννιάτικα στολίδια και ζημίες σε χριστουγεννιάτικες κατασκευές, αντικρύζουν σε καθημερινή βάση συνεργεία του Δήμου σε πάρκα και πλατείες της Κατερίνης.

Παράλληλα, ζήτησαν την συνδρομή της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ενημέρωσαν για την ύπαρξη υλικού που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του Δημαρχείου, καθώς και οι νομίμως τοποθετημένες κάμερες των καταστημάτων, στον πεζόδρομο (υλικό το οποίο θα κληθεί να εξετάσει η αστυνομία), ενώ όσοι εντοπιστούν να προκαλούν φθορές, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις προβλεπόμενες ποινές και πρόστιμα.

Τέλος, οι υπηρεσίες του δήμου προχωρούν και σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την εκ νέου τοποθέτηση και λειτουργία του χριστουγεννιάτικου διακόσμου.