Αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Συμμετείχε σε Πανελλήνιο Συνέδριο Κατηχητών

260

Διεξήχθησαν το Σάββατο  4 Δεκεμβρίου οι εργασίες του Πανελληνίου Συνεδρίου Κατηχητών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα: «Πώς θα μεταδώσουμε στους νέους μας το πνεύμα και το όραμα του 1821».

Το Συνέδριο φιλοξενήθηκε στη Λαμία και συγκεκριμένα στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, με την παρουσία του Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και του οικοδεσπότη, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Σύνεδροι από όλοι την Ελλάδα, εκπρόσωποι Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, κληρικοί και λαϊκοί, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ιωάννης Οικονόμου, καθώς και οι Αρχές του τόπου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος απέστειλε ειδικό μήνυμα, το οποίο και ανέγνωσε ο Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Πολύκαρπος Μπόγρης.

Στο Συνέδριο Κατηχητών συμμετείχε εξαμελής αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αποτελούμενη από τους: Πρωτοπρ. Χρήστο Παπαϊωάννου, τις κατηχήτριες Μαρία Μπεϊνά (εκπαιδευτικό), Ελένη Τζέγκα (φιλόλογο), Μαρία-Ελένη Μυγδαλιά (φοιτήτρια) και τους κατηχητές Κων/νο Νέτσικας (μαθηματικό) και Γεώργιο Ζιωγάνα (φοιτητή).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος μετέβη στη Λαμία από την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, όπου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως. Στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, συμμετείχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, μαζί με τους Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο και Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος ήταν και ο οικοδεσπότης των λειτουργικών, συνεδριακών και επετειακών εκδηλώσεων.