Κύκλωμα ελληνοποιήσεων: Οι γυναίκες που εξέδιδαν με αντάλλαγμα ταυτότητες, η «θετή κόρη» και οι ομογενείς που… εμφανίστηκαν

260

Δεν έχει προηγούμενο ο τρόπος δράσης και οι μαφιόζικες πρακτικές του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων που εξαρθρώθηκε. Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως δημοσιότητας πραγματικά σοκάρουν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ένας εκ των εγκεφάλων της εγκληματικής οργάνωσης, ο Κ.Μ., είχε φτάσει στο σημείο να εξωθεί γυναίκες, τις οποίες είχε προμηθεύσει με πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια, στην πορνεία, προκειμένου να τον ξεχρεώσουν για τα έγγραφα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ που τους είχε δώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο ένας εκ των εγκεφάλων του κυκλώματος δραστηριοποιείτο εκτός από την Αττική και στα Χανιά. Εκεί, είχε γνωρίσει δύο γυναίκες από τη Ρωσία στις οποίες προσφέρθηκε να δώσει ταυτότητα με πλαστά στοιχεία. Το ένα έγγραφο «κόστιζε» 25.000 ευρώ και το άλλο 30.000 ευρώ.

Όμως, οι δύο γυναίκες δεν είχαν χρήματα για να πληρώσουν την εξυπηρέτηση που τους έκανε το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης κι έτσι εκείνος τους πρότεινε να βγουν στην πορνεία και ο ίδιος να κρατά το μεγαλύτερο ποσοστό από τα χρήματα που έβγαζαν από τις ερωτικές συνευρέσεις με πελάτες έως ότου τον ξεχρεώσουν.

Για την υπόθεση αυτή, ο συγκεκριμένος κακοποιός είχε συλληφθεί πριν από τρία χρόνια και είχε σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του από την υπηρεσία εμπορίας ανθρώπων της Ασφαλείας Αττικής.

Σύμφωνα με την έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων, ο ίδιος κακοποιός, προμήθευε με πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια, γυναίκες που προέρχονταν κυρίως από τη Ρωσία και οι οποίες εργάζονταν σε  νυχτερινά κέντρα και στούντιο σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

κύκλωμα πλαστά διαβατήρια

Η θετή κόρη

«Μπουμπούκι» με… φαντασία και περίσσιο θράσος ήταν και ο δεύτερος από τους εγκέφαλος της συμμορίας, ο Δ.Ε., ο οποίος, προκειμένου να προμηθεύσει με τα πολυπόθητα έγγραφα ελληνοποίησης μια γυναίκα από τη Ρωσία, την συνόδευσε ο ίδιος σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής για να βγάλει δελτίο ταυτότητας και μάλιστα δεν δίστασε να την παρουσιάσει ως τη… θετή του κόρη.  Εκεί, βεβαίως, τον περίμενε αστυνομικός- συνεργάτης της εγκληματικής οργάνωσης και έκανε τη δουλειά χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, βγάζοντας τα πλαστά δελτία με διαδικασίες εξπρές.

Τα στοιχεία που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα ελληνοποιήσεων

Για την έκδοση των εγγράφων, η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε ψευδή στοιχεία μη υπαρκτών ατόμων ή στοιχεία ομογενών, οι οποίοι διέμεναν μόνιμα στο εξωτερικό ή στοιχεία υπαρκτών Ελλήνων, κατόπιν προηγηθείσας ψευδούς δήλωσης απώλειας νόμιμου δελτίου ταυτότητας ή τα πραγματικά τους στοιχεία ταυτότητας, μέσω παράνομης κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας.

Η πιο συνηθισμένη πρακτική ήταν η επιλογή στοιχείων ομογενών που ζουν στο εξωτερικό ή ανθρώπων που είχαν πεθάνει. Σε δύο όμως περιπτώσεις, η τύχη δεν ήταν το μέρος τους και συνέβη κάτι που προφανώς δεν είχαν υπολογίσει. Οι ομογενείς, οι οποίο εν αγνοία τους είχαν «δώσει» τα στοιχεία του σε πλαστές ταυτότητες, εμφανίστηκαν σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής για προσωπικές του υποθέσεις και έμειναν κυριολεκτικά με το στόμα ανοιχτό όταν οι αστυνομικοί τους ενημέρωσαν ότι πριν από κάποιο χρονικό διάστημα είχαν δηλώσει απώλεια της ταυτότητάς τους!