Μήνυμα Στέργιου Μπουσνάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

466

Η 3η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, είναι μέρα υπενθύμισης για όλα όσα θεωρούμε αυτονόητα, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η απασχόληση, αγαθά τα οποία για κάποιους συνανθρώπους μας δεν είναι.

Έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κατερίνης. Μία από τις δομές που εποπτεύει, είναι αυτή των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες. Μία και μόνο επίσκεψη και επαφή με τα παιδιά μας με αναπηρίες, είναι αρκετά για να πειστείς ότι πρώτο μας μέλημα πρέπει να είναι η στήριξη των ατόμων με Αναπηρίες. Έτσι, η διοίκηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης και του Δήμου Κατερίνης, αποφασίσαμε να παράσχουμε το καλύτερο δυνατό.

Ο καθημερινός αγώνας των ατόμων με αναπηρίες ενσαρκώνει με τον πιο παραστατικό τρόπο το πνεύμα της προσπάθειας, της αυταπάρνησης και της επιμονής.

Αυτοί οι αγωνιστές της ζωής, μαζί με τους γονείς, τα αδέρφια και τους φίλους τους, συνεισφέρουν καθημερινά, με το δικό τους τρόπο, στη βελτίωση της κοινωνίας μας.

Είναι αυτοί που μας υπενθυμίζουν, και αποδεικνύουν καθημερινά, ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να τα καταφέρει· και ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Από τη θέση που υπηρετώ, εγώ και οι συνεργάτες μου, θέλω να υποσχεθώ δημόσια ότι πρώτο μας μέλημα είναι και θα είναι η εξυπηρέτηση των παιδιών/εφήβων/ατόμων με αναπηρίες. Όχι για να μας αποκαλούν ανθρώπους, αλλά για να είμαστε άνθρωποι.