Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες πρέπει να τακτοποιηθούν έως το τέλος Δεκεμβρίου

130

Μήνας τακτοποίησης φορολογικών εκκρεμοτήτων είναι ο Δεκέμβριος για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους. Οι υποθέσεις, φορολογικού χαρακτήρα, θα πρέπει να κλείσουν εντός των επόμενων 30 ημερών.

Ειδικότερα έως τις 31 Δεκεμβρίου, όσοι εισέπραξαν αναδρομικά εντός του 2020 (μισθωτοί, συνταξιούχοι κτλ), θα πρέπει να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση. Ιδιαίτερη προσοχή χρίζει το εξής για τη συγκεκριμένες περιπτώσεις: τα αναδρομικά που εισπράχθηκαν το 2020, είναι ανεξάρτητα από το χρόνο που ανάγονται και επιπλέον η τροποποιητική δήλωση πρέπει να υποβάλλεται για κάθε έτος που σχετίζεται με τα αναδρομικά.

Επίσης όσοι «πιάστηκαν» να έχουν αποκρύψει εισοδήματα τα προηγούμενα χρόνια και η εφορία τους «έριξε» το σχετικό χαράτσι, θα πρέπει να το πληρώσουν μέχρι το τέλος του μηνός. Επιπρόσθετα. δήλωση έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να υποβάλλουν όσοι απέκτησαν χρήματα από γονικές παροχές-δωρεές, ενώ και όσοι κληρονόμησαν ακίνητα ή άλλα στοιχεία εντός της τρέχουσας χρονιάς, οφείλουν να υποβάλλουν χειρόγραφα στην εφορία.

Ακόμη φορολογική δήλωση πρέπει να καταθέσουν όσοι μετέφεραν την κατοικία τους στο εξωτερικό, κατά την προηγούμενη χρονιά, ενώ οι επιχειρηματίες έχουν προθεσμία έως το τέλος του μηνός, για να αποσύρουν τις ταμειακές μηχανές παλαιού τύπου.