Γερμανία: Lockdown για ανεμβολίαστους – Υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο θέλει η Μέρκελ

589

Νέους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους εξετάζουν στη Γερμανία, με στόχο τον περιορισμό της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, συνομιλίες είχαν η Άνγκελα Μέρκελ με τον νέο καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τους ηγέτες των κρατιδίων προκειμένου να συμφωνήσουν για νέα μέτρα που πρέπει να ισχύσουν στη Γερμανία, με στόχο τον περιορισμό της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού.

“Κάντε το εμβόλιο, κάντε την αναμνηστική δόση, έτσι θα βγούμε από αυτήν την κρίση” προέτρεψε τους Γερμανούς ο Όλαφ Σολτς. Από την πλευρά της η απερχόμενη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού και αυτός πρέπει να ισχύσει από τον Φεβρουάριο.

Μέρκελ Σολτς

Όπως σημείωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το Reuters, “καταλάβαμε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και ότι θέλουμε να λάβουμε περαιτέρω μέτρα πέρα ​​από αυτά που έχουν ήδη ληφθεί. Για να γίνει αυτό, πρέπει να σπάσει το τέταρτο κύμα και αυτό δεν έχει ακόμη επιτευχθεί”, είπε, αναφερόμενη στην τελευταία αύξηση των κρουσμάτων στη Γερμανία.

Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2022 αφού συζητηθεί στην Μπούντεσταγκ και έπειτα από καθοδήγηση από το Συμβούλιο Δεοντολογίας της Γερμανίας.

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες αναμένεται να μην έχουν πρόσβαση σχεδόν σε καμία επιχείρηση, εκτός από τα παντοπωλεία και τα φαρμακεία, καθώς οι επικεφαλής του κράτους προσπαθούν να αποφύγουν την επιστροφή σε ένα ευρύτερο lockdown.

Ποιοι είναι οι νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους

Οι ομοσπονδιακοί αλλά και ηγέτες των κρατιδίων της Γερμανίας, σύμφωνα με την Deutsche Welle, συμφώνησαν στα ακόλουθα μέτρα:

Περιορισμοί των επαφών για ανεμβολίαστα άτομα.

Η είσοδος σε καταστήματα, εστιατόρια, μουσεία και κινηματογραφικές αίθουσες θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες.

Επιπλέον τεστ για όσους έχουν εμβολιαστεί.