Το Αληθινό Νόημα της Ζωής: Ντοκιμαντέρ στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω (video)

2336

Απόσπασμα από το πρώτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ της Πνευματικής Συχνότητας, το οποίο γυρίστηκε στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω με τον εμπνευστή και παρουσιαστή της εκπομπής Κωνσταντίνο Παπαναστασίου και τον χαρισματικό γέροντα Εφραίμ Ανθίμου, καθηγουμένου της ιεράς Μονής. Ιδέα – παρουσίαση: Κωνσταντίνος Παπαναστασίου. Εικονοληψία – μοντάζ: Εγένετο Φως. Σενάριο: Βασιλική Παναγοπούλου. Ηχοληψία: Γιώργος Στεφανής. Γενική επιμέλεια: Τζιόρτζιος Νικόλαος.

Η «Πνευματική συχνότητα» αποτελεί ένα εγχείρημα προσέγγισης και εισχώρησης στον σύγχρονο κόσμο, όπου από την μία πλευρά θα προβάλει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των ανθρώπων, την καθημερινότητα του βίου τους, τον τρόπο διαφυγής και αναζήτησης της ψυχικής ηρεμίας και από την άλλη πλευρά, την πνευματική ζωή των μοναχών, την προσευχή, την ταπείνωση και την αγάπη. Θα προσπαθήσουμε να έρθουμε κοντά και στις δύο όψεις του κόσμου, να αφουγκραστούμε τα ερωτήματα και τον πόνο των σύγχρονων ανθρώπων και να τα μεταφέρουμε στους Πατέρες, Γέροντες, Μοναχούς και Ασκητές του πνευματικού κόσμου της εποχής μας. Για να αναδείξουμε τον θησαυρό της πνευματικής ζωής.

Ο Κωνσταντίνος Παπαναστασίου: Εμπνευστής της όλης ιδέας και παρουσιαστής των επεισοδίων, κατάλαβε από νωρίς την αγάπη του για τον Θεό και ακολούθησε τον δρόμο του συνδυάζοντάς τον με την αγάπη του για την μουσική. Από μικρός στο ψαλτήρι, διπλωματούχος καθηγητής Βυζαντινής μουσικής, με πτυχία αρμονίας και κρουστών, γνώση ταμπουρά, πιάνου και σήμερα υπεύθυνος σπουδών και προσωπικού στα Φροντιστήρια Μ. Ε και Κέντρα Δια Βίου Μάθησης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΝΩΣΗΣ»  δίπλα στον πνευματικό του αδερφό Νικόλαο Τζιόρτζιο. Αξιοσημείωτη είναι η διάκρισή του για τη μουσική σύνθεση και φωνητική εκτέλεση κοινωνικού-θρησκευτικού τραγουδιού και ψαλμού στο κανάλι ΣΚΑΙ, «Ελλάδα έχεις ταλέντο». Με πειθαρχία και προσήλωση προς τον στόχο, αντιμετωπίζει τη ζωή ως θείο δώρο και θέλει να μοιραστεί τα βιώματά του μαζί μας. Στόχος του είναι να εμφυσήσει στους συνανθρώπους του τους λόγους της αγάπης του και της πίστης του προς τον Χριστό.

Ο Νικόλαος Τζιόρτζιος: πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εκπονήσει τα παρακάτω Συγγράμματα: Συνοδοιπόροι της Παναγίας, ένα οδοιπορικό στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Χρυσίνου Καλαμπάκας (Λάρισα 2015). Έχει παρουσία δύο φορές κατόπιν καλέσματος, στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΤV LEFKATAS “ Μια συζήτηση με ενδιαφέρον ”, ομιλία για τη σημασία και το περιεχόμενο του εορταστικού κύκλου του Τριωδίου, της Μ. Τεσσαρακοστής και του Πάσχα. Καθώς επίσης υπάρχει ανάλυση στους ύμνους και τα τροπάρια των λειτουργιών του εορταστικού κύκλου αυτού και συμμετοχή με την χορωδία του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Λευκάδος (Πάσχα 2010 & Πάσχα 2011). Δίδαξε ως εκπαιδευτικός το μάθημα των Θρησκευτικών σε σχολεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων από τον Οκτώβριο του 2008 έως και τον Ιούνιο του 2013. Πραγματοποιεί τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών του στην ορθόδοξη θεολογία στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και στην ειδική εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου. Ιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου Μ. Ε. και Κέντρου δια βίου μάθησης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΝΩΣΗΣ».

 

Το pierianews.gr θα φιλοξενήσει όλα τα ντοκιμαντέρ της “Πνευματικής Συχνότητας