Σύσσωμη η αντιπολίτευση ασκεί έντονη κριτική στα μέτρα για την πανδημία

351

Σφοδρή υπήρξε η αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης στην ανακοίνωση των νέων μέτρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα χαρακτήρισε μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης, με τον Αλέξη Τσίπρα να συναντάται με τα προεδρεία της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΙΝΑΠ.

Για ακραία μέτρα που δεν έχουν εφαρμοστεί πουθενά στον κόσμο έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας ασκώντας έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός να αντικατασταθούν με μέτρα ενθάρρυνσης για τον εμβολιασμό, ακόμη και με οικονομικά κίνητρα.

“Πολύ φοβάμαι ότι με αυτά τα μέτρα, από εκεί που τον κατηγορούσαμε, και νομίζω δικαίως, ότι είχε σηκώσει λευκή πετσέτα στην εμβολιαστική προσπάθεια, μετατρέπεται σε σαμποτέρ του εμβολιασμού. Διότι αντί να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την ενίσχυση της προσπάθειας και της εμβολιαστική ς κάλυψης θα έχουμε ένα κύμα αντίδρασης και νομίζω ότι αυτό δεν θα βοηθήσει κανέναν” επεσήμανε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μίλησε για αντίφαση, ανάμεσα στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα όταν είχε αναγγελθεί το freedom pass και τις σημερινές .

“Από το μένος του απέναντι στον πρωθυπουργό και την εμμονή του να κάνει αντιπολίτευση με την πανδημία ο κ. Τσίπρας, χωρίς δισταγμό και φραγμό, φάσκει και αντιφάσκει. Άλλα τότε, τα εντελώς αντίθετα τώρα. Αδυνατεί να κατανοήσει ότι έτσι υπονομεύει τη δημόσια υγεία, βλάπτει την πατρίδα και τους ανθρώπους της, σαμποτάρει την εθνική προσπάθεια” σημείωσε.

Πριν προχωρήσει στον εμβολιασμό με βάση την ηλικία, ο κ.Μητσοτάκης έπρεπε να ξεκινήσει από το ίδιο το κράτος, δεν μπορεί να ελέγχει ανεμβολίαστος την τήρηση των μέτρων για τον εμβολιασμό, ανέφερε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης “Η αναποτελεσματικότητα επιβάλλει την υποχρεωτικότητα. Στο «και πέντε» ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα μέτρο στην κατεύθυνση που είχαμε ζητήσει” ανέφερε.

“Η κυβέρνηση, θεσπίζει την “ατομική ευθύνη” με ποινή, χωρίς πάλι να παίρνει κανένα μέτρο, ούτε για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, ούτε για την αποσυμφόρηση των κρίσιμων χώρων διασποράς” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

“Άκουσα δήλωση πρωθυπουργού να λέει ότι μετά ότι 15 Αυγούστου όσοι πάνω από 60 ετών δεν εμβολιάζονται θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ. Εκδικείστε τους γονείς μας; Τους πατεράδες μας;” ήταν το σχόλιο του Προέδρου της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκου Βελόπουλου.

Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό απέστειλε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάννης Βαρουφάκης “Με ταξικά πρόστιμα σε φοβισμένους συνανθρώπους μας δεν κερδίζεται η εμπιστοσύνη τους. Χωρίς αυτή την εμπιστοσύνη θα χάσουμε την μάχη με την πανδημία” ανέφερε.