Συγκλονίζει γιατρός που διασωληνώθηκε: «Ήμουν πεθαμένος και γύρισα»

360

Συγκλονίζει η ιστορία ενός 49χρονου γιατρού ο οποίος στην κυριολεξία πήγε και ήρθε. Ο κύριος Χρήστου έδωσε για ένα μήνα μάχη με τον κοροναϊό στην εντατική, με τη μάχη να συνεχίζεται για 2,5 μήνες και σε κέντρο αποκατάστασης. Όλα αυτά πριν την διάθεση των εμβολίων. Τώρα, πλήρως εμβολιασμένος επέστρεψε στο νοσοκομείο του Βόλου ως εθελοντής για να βοηθήσει τους συναδέλφους του.

«Μπροστά στους 5 μήνες που πέρασα, της ταλαιπωρίας, της ανικανότητας του κινδύνου του θανάτου που βίωσα , πραγματικά νεκραναστήθηκα, ήμουν πεθαμένος και γύρισα», αναφέρει ο Πνευμονολόγος, Κωνσταντίνος Χρήστου.

49 ετών – χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα – ο Κωνσταντίνος Χρήστου πάλεψε με τον κοροναιό για 1 μήνα στην μονάδα εντατικής θεραπείας ..

«Για 2,5 μήνες πήγα σε κέντρο αποκατάστασης , διότι είχα μία βαριά μυοπάθεια, μία βαριά αναιμία έπρεπε να μπορέσω να ξαναπάρω τις λειτουργίες του σώματός μου στα χέρια μου, να μπορώ να είμαι ανεξάρτητος , δεν μπορούσα ούτε να ξυριστώ, δεν μπορούσα να κάνω ούτε τις καθημερινές ανάγκες», λέει ο ίδιος.

Τότε δεν υπήρχε το όπλο του εμβολίου.. σήμερα τριπλά εμβολιασμένος επέστρεψε στο νοσοκομείο του Βόλου εθελοντικά για να βοηθήσει τους συναδέλφους του. «Πήγα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και βρέθηκα έξω από το δωμάτιο που κόντεψα να πεθάνω», δηλώνει ο κ. Χρήστου.