Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Ικαρία – Τι λέει ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας

559

Σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.00 ξημερώματα Τρίτης στον θαλάσσιο χώρο βόρεια της Ικαρίας, σε απόσταση 20χλμ βορειοδυτικά της Ικαρίας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 17,5 χιλιόμετρα.

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ΑΝΤ1, εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

“Είναι ένας υπολογίσιμος σεισμός, είναι στην ίδια περιοχή που είχαμε το σεισμό της Σάμου στις 30 Οκτωβρίου πέρυσι, πολύ πιο δυτικά όμως. Είναι στον ίδιο χώρο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι το ίδιο ρήγμα. Η Ικαρία δεν έχει ιστορικό από μεγάλους σεισμούς, παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου αλλά δεν ανησυχούμε” είπε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Λίγα λεπτά μετά τα 5,1 Ρίχτερ (στις 06:09) έγινε νέος σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή, με επίκεντρο τα 22χλμ βορειοδυτικά της Ικαρίας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 22,4 χιλιόμετρα.