Συνάντηση εκπαιδευτικών από την Ευρώπη με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Κατερίνης

Πρόγραμμα Erasmus+ “Reset Today or Game Over Tomorrow”

404

Μαθητές από σχολεία της Ευρώπης και της Ελλάδας φιλοξενήθηκαν στην Κατερίνη στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA229, με τίτλο “Reset Today or Game Over Tomorrow”.

Το πρόγραμμα έχει στο επίκεντρο την κλιματική αλλαγή και τις δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Την φιλοξενία στην πόλη μας, ανέλαβε το 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης και στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί σχολείων της Αυστρίας, του Βέλγιου, της Δανίας, καθώς και από την Αττική.

Σήμερα το πρωί, οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, είχαν συνάντηση με την αντιδήμαρχο Τουρισμού Μαρία Τερζίδου. Η κ. Τερζίδου, υποδέχθηκε την αποστολή στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (στο Δημοτικό Πάρκο), παρουσιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, τις καλές πρακτικές που ακολουθεί ο Δήμος, συμβάλλοντας στην μείωση του «περιβαλλοντικού αποτυπώματος», καθώς και στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ιστορικού και φυσικού περιβάλλοντος.

«Η συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας σε δράσεις και προγράμματα, που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπισή της, είναι κομβικής σημασίας. Οι απόψεις της, είναι ενδιαφέρουσες. Από την πλευρά της η αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Κατερίνης, πέρα από την προστασία του περιβάλλοντος, υλοποιεί σειρά δράσεων για την ευαισθητοποίηση των δημοτών μέσα από τη συνεργασία της και με τις σχολικές μονάδες», δήλωσε η κ. Τερζίδου.

Να σημειωθεί ότι συντονίστρια καθηγήτρια του Προγράμματος για το 6ο Γυμνάσιο είναι η εκπαιδευτικός αγγλικής φιλολογίας Ελευθερία Παράσχου.