Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Στην εκδήλωση του Α.Π.Θ. για τα εγκαίνια του αρχείου Ντίνου Χριστιανόπουλου που τέλεσε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου

324

Στην εξαιρετική εκδήλωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που διοργανώθηκε στο Επιστημονικό Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, για τα εγκαίνια του αρχείου του Ντίνου Χριστιανόπουλου, παρευρέθηκε η κυρία Μάνη, προσκεκλημένη του Πρυτάνεως Α.Π.Θ. Καθηγητή κ. Νικόλαου Παπαϊωάννου και της Διευθύντριας της Βιβλιοθήκης κυρίας Αγγελικής Χατζηγεωργίου.

Η Βουλευτής παρευρέθηκε με την ιδιότητά της ως Προέδρου της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής στα εγκαίνια που τέλεσε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου για το αρχείο του μεγάλου Έλληνα ποιητή, δοκιμιογράφου, μεταφραστή, ερευνητή και εκδότη, Ντίνου Χριστιανόπουλου.

Ένας άνθρωπος που συνδέθηκε στενά με τη Θεσσαλονίκη και δώρισε εν ζωή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο το σύνολο από τα βιβλία, χειρόγραφα, επιστολές, φωτογραφίες, πίνακες και αντικείμενά του, τα οποία συγκέντρωσε με πολύ μεράκι.

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη Διεύθυνση της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  και σε όλα τα μέλη της για τη διοργάνωση των σημερινών εγκαινίων, καθώς και για την πολύπλευρη δράση τους!»