Τεράστια τιμή για τον Στέλιο Χατζηιωάννου και τον Πιερικό Αρχέλαο!

335

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε τους νέους περιφερειακούς ομοσπονδιακούς προπονητές, μέσα στους οποίους βρίσκεται και ο coach του Πιερικού Αρχέλαου, Στέλιος Χατζηιωάννου.

Σύμφωνα με την νέα αρχιτεκτονική της λειτουργίας του αναπτυξιακού προγράμματος, η Ε.Ο.Κ επέλεξε ύστερα από προκήρυξη θέσεων και προσωπική συνέντευξη- με ανάλογο βιογραφικό- τον Στέλιο Χατζηιωάννου ως υπεύθυνο Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Πρωταρχικός στόχος θα είναι η καθημερινή επαφή με τα σωματεία, η παροχή ανάλογης τεχνογνωσίας και συμβουλευτικής, η καταγραφή και παρακολούθηση νέων ταλαντούχων αθλητών και η αποτύπωση των προβλημάτων των ακαδημιών.

Συνολικά θα συμμετέχουν 13 προπονητές και θα καλύπτουν όλο τον Ελλαδικό χώρο και υπεύθυνος για το πρόγραμμα της Βόρειας Ελλάδας θα είναι ο Νίκος Σταυρόπουλος και για την Νότια Ελλάδα ο Κώστας Τσαρτσαρής.

Η είδηση αυτή χαροποίησε όλους τους ανθρώπους του Πιερικού Αρχέλαου, που βλέπουν τον Στέλιο Χατζηιωάννου, ύστερα από μια 14ετή, αδιάλειπτη παρουσία στον σύλλογο να ανοίγει τα φτερά του για κάτι μεγαλύτερο.

Ως αθλητής ο Χατζηιωάννου ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Πιερικού το 1991 και αγωνίστηκε στον Πιερικό, τον Αρχέλαο και τον Πανσερραικό στη Γ’ Εθνική. Την τελευταία του σαιζόν ως αθλητής την έκανε με τον Πιερικό Αρχέλαο στην πρώτη συμμετοχή του συλλόγου στην Β΄ Εθνική το 2008-2009, ενώ το ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας έγινε από το μίνι του Πιερικού το 2004.

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου έχει περάσει από όλες τις προπονητικές θέσεις του Πιερικού Αρχέλαου, είτε ως υπεύθυνος ακαδημιών, είτε ως coach ανδρών, γυναικών και ακαδημιών.

Ο Στέλιος διετέλεσε προπονητής της ομάδας ανδρών στην Β΄ Εθνική Κατηγορία, προπονητής γυναικών στην Α2, ενώ στο αναπτυξιακό κομμάτι έχει φέρει τον Πιερικό Αρχέλαο 7 φορές σε τελικές φάσεις Πανελληνίων πρωταθλημάτων εφήβων, παίδων και νεανίδων. Η μεγαλύτερη προπονητική του επιτυχία ήταν την περσινή σαιζόν η κατάληψη της 3ης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων, γεγονός που δεν έχει σημειωθεί ποτέ στα χρονικά των αναπτυξιακών ηλικιών την πόλης!

www.basket.gr/2021/11/25/ανακοίνωση-περιφερειακών-ομοσπονδια/