Χαλκιδική – Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών εντοπίστηκε σε αποθήκες του «Πόρτο Καρράς»

350

Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών εντοπίστηκε σε αποθήκες, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Πόρτο Καρράς» στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τη Δευτέρα, υπάλληλοι καθαρισμού άνοιξαν σφραγισμένη αποθήκη και βρήκαν εκρηκτική ύλη και συγκεκριμένα 350 τεμάχια αμμωνίτη και γαλακτώματος, σύμφωνα με το halkidikinews.gr.

Στο σημείο βρέθηκαν άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών από την Θεσσαλονίκη και σε έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκε και σε άλλη αποθήκη εκρηκτική ύλη. Οι αποθήκες βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του «Πόρτο Καρράς», αλλά εκτός του χώρου του ξενοδοχείου. 

Οι εκρηκτικές ύλες βρέθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στο συγκρότημα.

Για την υπόθεση, ξεκίνησε έρευνα το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου, για να εξακριβωθεί πώς βρέθηκαν στις αποθήκες τα εκρηκτικά, τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται σε δημόσια και άλλα έργα.

Οι εκρηκτικές ύλες έφεραν υγρασία και σημάδια φθοράς και γι’ αυτό το λόγο κρίθηκε επικίνδυνη η μεταφορά τους. Από την Πέμπτη και μέχρι το Σάββατο, άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών θα προχωρήσουν σε ελεγχόμενη εξουδετέρωση.

Οι πολίτες καλούνται να μην πλησιάζουν το ξενοδοχείο και το παρακείμενο παραλιακό μέτωπο.