Σ΄ ένα γκρίζο και θολό περιβάλλον

296
Του Ηλία Χρυσικού*,

Επειδή στην Ελλάδα ζούμε μέρες με δραματικές εξελίξεις και επειδή πλησιάζουν οι ημέρες των Χριστουγέννων, θα κληθούμε να γιορτάσουμε τις Άγιες ημέρες εν μέσω κρίσης, ανέχειας, φόρων, κοινωνικής δυσαρέσκειας και μεγάλων δυσκολιών.

Ζούμε σε μια χώρα, της δήθεν αξιοπρέπειας και της αξιοσύνης, με ελπίδες ελάχιστες σ΄ ένα γκρίζο και θολό περιβάλλον της μιζέριας και της απογοήτευσης.

Προσπαθώ να είμαι ακριβοδίκαιος, γράφοντας σήμερα δύο αράδες για τα Ελληνικά νοικοκυριά, καθώς πλησιάζουν Χριστούγεννα που πληρώνουν σκληρά τις προηγούμενες πολιτικές επιλογές, με τις μακροχρόνιες ανοχές στη διαπιστωμένη κοινωνική και πολιτική διαφθορά και σαπίλα.

Δυστυχώς οι περισσότεροι πολιτικοί κατέστρεψαν τη χώρα μας, -φυσικά μερίδιο ευθύνης έχουμε όλοι μας-, υποθήκευσαν το μέλλον με την αλλοπρόσαλλη πολιτική τους, με τον λαϊκισμό και τις ιδεοληψίες.

Και επειδή κάποιοι αμφισβητούν την ύπαρξη του ιού, παρ΄ ότι βλέπουμε ότι είναι στο “κόκκινο” το σύστημα Υγείας, με κραυγές αγωνίας από γιατρούς και νοσηλευτές…

Και επειδή η αύξηση των θετικών στον κοροναϊό και οι θάνατοι καθημερινά τρομάζουν, τα πράγματα θα “αγριεύουν” και η σύνεση και η ψυχραιμία το επόμενο διάστημα θ΄ “απουσιάζουν…” δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι όλοι εμείς κρατάμε το μέλλον των παιδιών και των εγγονών στα χέρια μας.

Θέλω να πιστεύω ότι, τα φετινά Χριστούγεννα και το 2022 μπορεί να είναι μία αληθινά νέα χρονιά για την απαρχή αναγκαίων αλλαγών, νοοτροπίας, συμπεριφορών, ανοχής, υπευθυνότητας και καθήκοντος.

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm & αρθρογράφος του pierianews.gr