O Γιώργος Παπανδρέου στην Κατερίνη (φωτο)

679

Την Κατερίνη επισκέφτηκε τη Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής .

Πολύ πριν από τις 7 μ.μ. που ήταν  προγραμματισμένη η ομιλία του Παπανδρέου,  φίλοι και μέλη του  Κινήματος Αλλαγής πάνω από 200 άτομα είχαν κατακλείσει τον  Πολυχώρο ΕΛΙΑ, και τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα καθώς η συνάντηση ήταν covid free συζητούσαν  για τις  εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.

Τον Γ. Παπανδρέου προλόγισε ο Κώστας Κιτιξής  Γραμματέας της ΝΕ Πιερίας και συντονιστής για τις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής στην Πιερία λέγοντας:

Σήμερα έχουμε την ιδιαίτερη τιμή να έχουμε κοντά μας των Πρώην Πρωθυπουργό και Υποψήφιο Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Γιώργο Παπανδρέου.

Όπως γνωρίζουμε όλοι το βιογραφικό του είναι πάρα πολύ μεγάλο και χρειάζεται πολλές ώρες να το εξιστορήσουμε.

Διετέλεσε επίσης, σε πάρα πολλές κυβερνήσεις Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ήταν πρόεδρος του Κινήματος την περίοδο 2004-2012, ήταν ο Πρόεδρος της κυβέρνησης του 2009-2011, της δύσκολης κυβέρνησης για τη χώρα μας, ο οποίος κατάφερε να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Σύντροφοι και Συντρόφισσες, φίλες και φίλοι, θα ήθελα πριν ξεκινήσουμε την εκδήλωση να τιμήσουμε την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής τη Φώφη Γεννηματά με 1’ σιγής.

Στη συνέχεια  το λόγο πήρε ο Γιώργος Χιονίδης  συντονιστής υποστηρικτών του Παπανδρέου λέγοντας:

Υποδεχόμαστε σήμερα τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τον Πρώην Πρωθυπουργό της χώρας, τον Υποψήφιο Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, μα πάνω απ’ όλα (και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς) υποδεχόμαστε ένα φίλο της Πιερίας, τον Γιώργο Παπανδρέου.

Για εμάς οι εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου δεν είναι ένα πολιτικό ριάλιτι, όπως πολλοί θέλουν να τις παρουσιάσουν, στο οποίο καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα σε πολιτικές καρικατούρες, ανάμεσα στον νέο στον όψιμο οπαδό της επιστροφής στις Πασοκικές ρίζες. Για εμάς φίλες και φίλοι, σ’ αυτές τις εκλογές είναι να πολιτικοποιηθούν όσοι περισσότεροι γίνεται.

Να βρεθούν στο επίκεντρο τα ζητήματα, που προκαλούν ανασφάλεια, φόβο, άγχος και ανέχεια στην πλατιά πλειοψηφία του λαού μας. Τα ζητήματα όπως η ακρίβεια, η υπερχρέωση, η τραπεζική τυραννία, οι εισπρακτικές εταιρείες, ο αποκλεισμός των νέων από τις ευκαιρίες και από την πίστωση και όλα αυτά τα ζητήματα που προκαλούν στον Έλληνα πολίτη ανασφάλεια και άγχος.

Για μας, το δύσκολο δεν είναι στις εκλογές της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου, η δυσκολία θα είναι στις 13 Δεκεμβρίου όταν ο νέος ηγέτης του Κινήματος Αλλαγής  θα κληθεί να συνεχίσει το έργο της Φώφης Γεννηματά, να ολοκληρώσει το έργο της και να φέρει ξανά την παράταξή μας εκεί που της αξίζει.

Είμαι σίγουρος ότι στις επόμενες 12 ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές ο κόσμος της παράταξής μας θα δείξει εκείνα τα αντανακλαστικά, θα πάει κόντρα στα συστήματα τα επιχειρηματικά που έχουν κάνει την επιλογή τους γι’ αυτές τις εκλογές και θα επιλέξει τον Γιώργο Παπανδρέου για επόμενο Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.

Τι είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Καταρχήν ευχαριστώ για αυτήν την πολύ συγκινητική σας παρουσία απόψε και την αγάπη και τη στήριξη, μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή, μια εποχή της πανδημίας. Δείχνει ακριβώς αυτό, την ελπίδα που ξαναγεννιέται για το χώρο μας.

Η ελπίδα, ξανά αυτή η παράταξη να γίνει παράταξη ανατροπής των συσχετισμών της αδράνειας που υπάρχουν σήμερα, να ανατρέχουμε αυτούς τους συσχετισμούς, να γίνουμε ξανά πλειοψηφούσα παράταξη, προοδευτική, δημοκρατική, ισχυρή, να γίνουμε προοπτική κυβέρνηση και πράγματι ξανά τον πράσινο ήλιο να τον σηκώσουμε πάνω από την Ελλάδα.

Σηκώσαμε μεγάλα βάρη όλη αυτή την εποχή, μας λοιδόρησαν, μας χτύπησαν, αλλά φίλες και φίλοι, όταν εμείς σηκώναμε το βάρος ευθύνες άλλου (της ΝΔ), όταν ήταν κοντά στη χρεοκοπία η χώρα, όταν σώσαμε τη χώρα από μια χρεοκοπία που θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό, να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε συντάξεις, ούτε τους υπαλλήλους, ούτε τους γιατρούς, ούτε τους στρατιωτικούς, ούτε τους δασκάλους.

Όταν θα είχαμε με την καταστροφή της χρεοκοπίας, είχαμε υπολογίσει πληθωρισμό 50%  αν πηγαίναμε πίσω στη δραχμή, σκεφθείτε όσοι είσαστε στον αγροτικό τομέα τι σήμαινε για τα λιπάσματα, για το πετρέλαιο, για τα μηχανήματα, για τους σπόρους, τα φυτοφάρμακα, μόνο αυτά και πόσα άλλα που εισάγονται στη χώρα μας, τι θα σήμαινε για την καθημερινή ζωή της Ελλάδας; Το αποφύγαμε αλλά πόνεσε ο ελληνικός λαός.

Σήμερα μας φοβούνται γιατί ακριβώς εμείς είμαστε εκείνοι που εκφράζουμε πραγματικά τους πόθους και τις ανάγκες του ελληνικού λαού, διότι είμαστε κοντά στον κόσμο, διότι το ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι και σήμερα το Κίνημα  Αλλαγής είναι το Κίνημα που είναι κοντά στον πολίτη.

Δίνουμε τη μάχη ξανά να μεγαλώσει αυτό το Κίνημα με τη συμμετοχή του κόσμου. Όσοι παραπάνω πάνε στις κάλπες στις 5 Δεκεμβρίου, όσοι οργανωθούν για να γίνει αυτή η μέρα γιορτή δημοκρατίας, τόσο η επόμενη ημέρα θα μας βρει ισχυρότερους ένα πρόπλασμα ενός μεγάλου συμμετοχικού Κινήματος που θα δώσει δύναμη στις προοδευτικές ιδέες.

Ένα δημοκρατικό Κίνημα όπου ο κόσμος θα έχει την αίσθηση ότι «ακούγεται» η φωνή του, ότι δεν είναι στο περιθώριο, ένα Κίνημα που παλεύει για την κοινωνική δικαιοσύνη και αρνείται την πελατοκρατεία που φέρνει τον κόσμο σε αγωνία και αβεβαιότητα για να ζητιανεύει για ένα πρόβλημά του.

Να έχει σιγουριά, βεβαιότητα, μια σωστή υγεία που βλέπουμε πόσο σημαντικό είναι σήμερα με την πανδημία, μια σωστή παιδεία για τις νέες εξελίξεις στην τεχνολογία, για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου στις νέες προκλήσεις που έρχονται και όχι απλώς να βολεύονται κάποιοι.

Αυτή είναι η διαφορά μας και με την ΝΔ. έχουμε διαφορές και με το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναλαμβάνοντας την εξουσία συμμάχησε με το πιο βαθύ κράτος του Καραμανλισμού και όχι μόνο αυτό, αντί να κάνει αλλαγές, απλώς έφερε ένα 3ο και χειρότερο μνημόνιο.

Εμείς δεν θα γίνουμε παρακολούθημα κανενός. Ρωτάνε που θα πάτε δεξιά ή αριστερά, εμείς είμαστε με τον λαό και αναδεικνύουμε τις θέσεις μας για να κερδίσουμε ξανά τις καρδιές και τις συνειδήσεις του ελληνικού λαού. Οι λαϊκές δυνάμεις να μπορούν να εκφραστούν δημοκρατικά και ισχυρά μέσα από το Κίνημα  Αλλαγής .

Αποφάσισα και εγώ να δώσω αυτή τη μάχη, ξέρετε ποιος είμαι, δεν είναι στόχος να κατακτήσω ακόμα ένα πόστο, είμαι εδώ για να δώσω την ψυχή μου να ξαναφτιάξουμε αυτό το ωραίο Κίνημα μαζί. Αυτή είναι η παράδοσή μου, αγώνες μαζί με τον ελληνικό λαό, παράδοση γενεών της δικιάς μου οικογένειας και τόσων άλλων αγωνιστών του λαού και σ’ αυτή την παράδοση μένω πιστός.