Άρης Σερβετάλης: «Έσπασε» την σιωπή του μετά τη θύελλα αντιδράσεων που δημιουργήθηκε

242
Με μια ανάρτηση του στο instagram εξήγει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποχωρήσει από την παράσταση “Ρινόκερος” στο θέατρο Κιβωτός o Άρης Σερβετάλης.
Ο γνωστός ηθοποιός υποστήριξε πως είχε ενημερώσει την παραγωγή για τις προθέσεις του από τον Ιούλιο, προτείνοντας να αντικατασταθεί από άλλον συνάδελφό του, ούτως ώστε η παράσταση στο θέατρο «Κιβωτός» να συνεχιστεί κανονικά τη νέα σεζόν με άλλον πρωταγωνιστή.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν θεωρήθηκε πως είναι σωστό να γίνει αντικατάσταση ούτε επίσης να γίνει νέο έργο με τον υπάρχοντα θίασο, διότι όπως είπαν, δεν πίστευαν ότι θα γίνει υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για να εισέλθει κάποιος στο θέατρο».
Σχετικά με τις επικρίσεις που δέχτηκε για τους ηθοποιούς που έμειναν άνεργοι λόγω της απόφασής του, ο Άρης Σερβετάλης σχολίασε: «Για το γεγονός πως οι συνάδελφοι μου μένουν άνεργοι θεωρώ πως είναι ευθύνη της παραγωγού εταιρείας καθώς μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή γνώριζαν την τοποθέτησή μου μήνες πριν και συναποφάσισαν να συνεχιστεί η παράσταση ρισκάροντας».
«Ζητώ συγγνώμη σε όλους τους συντελεστές αν η απόφαση μου τους στεναχώρησε. Αδυνατώ να μετέχω σε ένα «πιστοποιημένο» ντάνιασμα ανθρώπων. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο καλλιτέχνης.
Σημείωσε δε, πως «όταν η πολιτεία απαγορεύει σε μια μερίδα των πολιτών να εισέλθει σε έναν χώρο για να παρακολουθήσει μία παράσταση, δεν έχω άλλη επιλογή από το να σεβαστώ την απόφαση αυτή και να αποχωρήσω, η αξία της μη διάκρισης των ανθρώπων είναι πέρα και πάνω από όλα».