Ανακοίνωση – Αικατερίνεια: Παρατείνεται η έκθεση «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο πνευματικός πατέρας της Επανάστασης του 1821»

426
Η αθρόα προσέλευση σχολείων, επισκεπτών και φίλων των Αικατερινείων, οδήγησε σε απόφαση παράτασης δύο εβδομάδων (έως το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου), της Εικαστικής Έκθεσης: «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο πνευματικός πατέρας της Επανάστασης του 1821», στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης.
Ο λόγος, για την έκθεση εικόνων από Ιερούς Ναούς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Πιερίας, που σπάνια έχει κανείς τη δυνατότητα να τις βλέπει και να τις αποθαυμάζει στον ίδιο χώρο, καθώς επίσης και φωτογραφικού υλικού από περιοχές της Πιερίας, που επισκέφτηκε ο Πατροκοσμάς.
Για τη χρησιμότητα της Έκθεσης για τους μαθητές, τους πολίτες της περιοχής μας, καθώς και για το έντονο ενδιαφέρον που έχει ήδη εκδηλωθεί από τα σχολεία, προκειμένου να την επισκεφθούν έκανε λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.Γεώργιος: «Σκοπός είναι, να μπορέσουν όσοι το δυνατόν περισσότεροι το επιθυμούν, να πραγματοποιήσουν μία επίσκεψη και να αντικρίσουν από κοντά αυτό το προσκύνημα ψυχής και πίστης μπροστά στην τέχνη των αγιογράφων και στο μήνυμα των εικόνων του μεγάλου εθνοιεραποστόλου Άγιου Κοσμά του Αιτωλού» σημείωσε χαρακτηριστικά.
O Πατροκοσμάς και το πέρασμα του από την Πιερία
Ο μεγάλος εθνοιεραπόστολος Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός επισκέφθηκε και την Πιερία. Μεγάλη ήταν η ωφέλεια όλων των Πιεριέων που παρακολούθησαν τα κηρύγματά του. Ο Άγιος πέρασε από τα παρακάτω μέρη: Κατερίνη, Άνω Μηλιά, Λόφος, Ράχη, Παλιοζιάζιακο, Σκοτεινά, Μοσχοπόταμος, Κολινδρός, Λιτόχωρο, Παλαιά Λεπτοκαρυά, Παλαιοί Πόροι. Σε κάποια από τις επισκέψεις του είπε: «Μακάριοι όσοι κατοικούν στην ποδιά του Ολύμπου».
Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει, η Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας Αθηνά Τσιγκαροπούλου.
Διάρκεια έκθεσης:
Η έκθεση φιλοξενείται στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης έως τις 11 Δεκεμβρίου.
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 9π.μ. – 1μ.μ.
Τετάρτη 6μ.μ.-7μ.μ.