Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν τρίτη δόση – Σήμερα οι οδηγίες για όσους έχουν νοσήσει

260
Στην αναμνηστική 3η δόση, στο ποιοι και πώς θα εμβολιαστούν αναφέρθηκε στην ενημέρωση του εμβολιαστικού προγράμματος ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Ανέφερε ότι αναλυτικές οδηγίες της Επιτροπής θα δημοσιευθούν σήμερα στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.
Ειδικότερα, ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι δεν θα κάνουν αναμνηστική δόση όσοι έκαναν την πρώτη δόση με mrna εμβόλιο και τη δεύτερη με Johnson & Johnson.
Για τους υπόλοιπους τόνισε πως:
  • Όσοι έκαναν τις δύο πρώτες δόσεις με mrna εμβόλιο ή Astrazeneca, συστήνεται να κάνουν την τρίτη δόση έξι μήνες μετά τη δεύτερη, με mrna εμβόλιο (μία δόση Pfizer, ή μισή δόση Moderna).
  • Όσοι έκαναν την μία δόση του Johnson & Johnson, συστήνεται να κάνουν την αναμνηστική δόση δύο μήνες μετά, είτε με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, είτε με εμβόλιο mrna (κι εδώ έχουμε μία δόση Pfizer, ή μισή δόση Moderna).
  • Τέλος, σε ό, τι αφορά την αναμνηστική για όσους νόσησαν, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως ως τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης, 23.11.2021, θα αναρτηθούν αναλυτικές οδηγίες στο embolio.gov.gr, καθώς όπως είπε υπάρχουν αρκετές υποπεριπτώσεις.