Κοροναϊός: Νέες οδηγίες για όσους νόσησαν μετά τον εμβολιασμό

281

Νέες οδηγίες για όσους νόσησαν με κοροναϊό πριν ή και μετά το εμβόλιο εξέδωσε το υπουργείο Υγείας μέσω της ιστοσελίδας του emvolio.gov.gr.

Στην περίπτωση που κάποιος έχει νοσήσει και δεν έχει εμβολιαστεί, ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει έξι μήνες μετά τη νόσηση. Θα λάβει μόνο μία δόση εμβολίου και μπορεί να εκδώσει πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Αν κάποιος έχει κάνει μία δόση εμβολίου και στο μεταξύ νόσησε, τότε θα πρέπει να προγραμματίσει τη δεύτερη δόση σε διάστημα έξι μηνών από τη νόσηση. Τότε θα μπορέσει να εκδώσει πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σε περίπτωση που ο εμβολιασμός έχει ολοκληρωθεί και κάποιος νοσήσει, δεν αλλάζει κάτι. Ο εμβολιασμός θεωρείται ολοκληρωμένος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, σε αυτή την περίπτωση δεν αναφέρεται στις οδηγίες του υπουργείου Υγείας εάν πρέπει να γίνει τρίτη δόση και πότε. Προς το παρόν η τρίτη δόση αφορά στους μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, όπως ήδη γνωρίζουμε.

Υπάρχει και μια τέταρτη περίπτωση για εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Αν νοσήσουν, τότε ο εμβολιασμός κατά του κοροναϊού θα πρέπει να γίνει τρεις μήνες μετά τη νόσηση.