Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Βουλή (φωτο)

253
Μεγάλη ευλογία και ξεχωριστή τιμή για την βουλευτή να παρευρίσκεται στη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Παναγιωτάτου Βαρθολομαίου, με τον Πρόεδρο της Βουλής, κύριο Κωνσταντίνο Τασούλα.
Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η περαιτέρω συνδρομή που θα μπορούσε να προσφέρει η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων προς τη Βιβλιοθήκη της Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης.
Ιδιαίτερα συγκινητικά τα λόγια του Παναγιωτάτου κατά τη δήλωσή του:«Και με την ευχή των προκατόχων μου, όσο δύσκολες και αν είναι οι εξωτερικές συνθήκες κατά καιρούς, συνεχίζουμε με αγωνιστικόν φρόνημα την προσπάθειά μας να επιβιώσουμε, να κρατήσουμε ανόθευτη την ιερά παρακαταθήκη, ακεραία την κληρονομιά των πατέρων μας και να τα παραδώσουμε στις επερχόμενες γενεές».

Η κυρία Μάνη ευχήθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη υγεία και μακροημέρευση, γιατί η Ορθοδοξία και ολόκληρη η Οικουμένη έχει ανάγκη την παρουσία του περισσότερο από ποτέ, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη χαρά και την τιμή για την ευλογία της σημερινής ιστορικής συνάντησης ως Βουλευτής Πιερίας και ως Πρόεδρος της Επιτροπής της Βιβλιοθήκης της Ελληνικής Βουλής.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευαν ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος ο Μέγας Πρωτοσύγκελος κ. Θεόδωρος και ο διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Δεληκωνσταντής.

Από τη Βουλή των Ελλήνων παρέστησαν επίσης ο βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής κ. Βασίλειος Μπαγιώκος, και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης.