«Δεν είναι σκευωρία, το παιδί φοβάται» λέει η μητέρα για τον αστυνομικό που κατηγορείται για ασέλγεια

271
Η εφαρμογή για πρώτη φορά του Άρθρου 227 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο προβλέπει ξεκάθαρα πως πρέπει να λαμβάνονται οι καταθέσεις ανηλίκων, φαίνεται πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση του 29χρονου Τρικαλινού αστυνομικού που κατηγορήθηκε από την εν διαστάσει σύζυγό του για ασέλγεια στην 4χρονη κόρη της.
Τι προβλέπει το συγκεκριμένο Άρθρο; Κατάθεση της ανήλικης, στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε ουδέτερο χώρο που να μην παραπέμπει σε αστυνομία, δικαστήρια κλπ., από ειδική παιδοψυχίατρο και με καταγραφή του συνόλου αυτής από βίντεο. Αυτό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης, η νεότερη κατάθεση της 4χρονης ,μέσα από παιχνίδια, ζωγραφιές, συζήτηση- διήρκησε σχεδόν 1 ώρα και 20 λεπτά και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr φέρεται να αλλάξει βασικές αναφορές της από την πρώτη κατάθεση-που είχε δώσει σε αστυνομικούς και παιδοψυχολόγο που είχαν οδηγήσει στη σύλληψη του 29χρονου. Η υπεράσπιση επέμεινε για εφαρμογή του Άρθρου 227 και δικαιώθηκε.
Ο 29χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα κάθε 1η και 15η του μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, συναντήσεις με το παιδί παρουσία Κοινωνικού Λειτουργού), ενώ αναμένεται να καταθέσει Έφεση για άρση και αυτών αυτών μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
Από την πλευρά του 29χρονου Τρικαλινού αστυνομικού, που επιθυμεί να πέσουν οι τόνοι, διανεμήθηκε η εξής δήλωση:
«Η Κατερίνα , η Οικογένεια μου , οι νομικοί μου παραστάτες και εγώ αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη στην εξαιρετική Παιδοψυχίατρο Τρικάλων και σε όσους τήρησαν τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας .
Λυπούμεθα για όσους λοιδορούσαν μονίμως του άρθρου 277 του Κώδικος Ποινικής Δικονομίας και την σημασία της ψυχιατρικής επιστήμης .
Λυπούμεθα ιδιαίτερα για όσους από βαριά αμέλεια και έλλειψη συνειδήσεως , υποκρίθηκαν το ρόλο του Προανακριτή και για όσους παραβίασαν για τις δικές τους σκοπιμότητας το τεκμήριο της αθωότητας και μας κατέστησαν δημόσιο θέαμα .
Περιφρονούμε εκείνους που σκηνοθέτησαν την κατηγορία και δηλώνουμε ότι οι ευθύνες όλων θα αναζητηθούν».
Στον αντίποδα η μητέρα της 4χρονης μιλώντας στον ALPHA για την καταγγελία που έκανε στον πρώην σύζυγό της, είπε ότι δεν υπάρχει καμία σκευωρία σε βάρος του και ότι βασίζεται σε όσα αναφέρει η κατάθεση του παιδιού τους. «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο παιδί μου και σε αυτές τις πάνω από 40 περίπου σελίδες (της κατάθεσης), όπως και στην ελληνική δικαιοσύνη γιατί η αντίθετη πλευρά επιλέγει να δημοσιοποιεί μόνο τις τελευταίες δυο σελίδες από την κατάθεση της μικρής, η οποία μικρή έδωσε μετά από πολύ ώρα», λέει η 23χρονη.
«Μιλάμε για ένα 4χρονο παιδί, το οποίο ήθελε να φάει, να παίξει, βρισκόταν σε ένα περιβάλλον όπου δεν ήξερε κανέναν και προφανώς ζητούσε την μαμά του», προσθέτει. Η 23χρονη μητέρα δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει σκευωρία σε βάρος του πρώην συζύγου της και όπως λέει το παιδί εξετάστηκε από γιατρούς στο νοσοκομείο όπου κατέφυγε αμέσως μόλις αντιλήφθηκε την κακοποίηση.
«Τα όσα είπε, αναίρεσε με δικά της λογάκια μετά από πολλές ερωτήσεις και φαίνεται ξεκάθαρα ότι το παιδί είναι κουρασμένο, είναι ταλαιπωρημένο, είναι φοβισμένο» αναφέρει. Και προσθέτει: «Δεν φοβάμαι κανένα είδους απειλή σε αυτές τις 40 σελίδες περιγράφει αναλυτικά το βίωμα του, το βίωμα που πέρασε στα χέρια του πατέρα του τα όσα περιγράφει… όχι ότι είμαι μάνα της, ο κάθε περαστικός θα του προκαλέσει φρίκη». Τέλος, για την 23χρονη ο πιο σημαντικός περιορισμός που επιβλήθηκε στον πρώην σύζυγό της είναι ότι μπορεί να βλέπει την 4χρονη μόνο παρουσία ειδικού συμβούλου. «Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας προστατεύουν το παιδί», λέει χαρακτηριστικά.