Οι επτά δικογραφίες για τη δράση των αρνητών του εμβολίου

424

Αντιμέτωποι με νομικές κυρώσεις πρόκειται να έρθουν αρνητές και αντιεμβολιαστές, που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, παροτρύνοντας με με ανυπόστατες θεωρίες πολίτες να μην δέχονται ιατρικές υπηρεσίες για την πανδημία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, απο την αστυνομία, έχουν ήδη σχηματιστεί επτά δικογραφίες οι οποίες έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες αρχές για ανθρώπους ή ομάδες ανθρώπων που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.

Τι αναφέρεται στις επτά δικογραφίες:

1η Δικογραφία: Η πρώτη δικογραφία αφορά την ιστοσελίδα: «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς». Αναλυτικότερα εντοπίστηκε ο διαχειριστής και ο συνέταιρος της ιστοσελίδας ενώ εντοπίστηκαν τα κινητά στα οποία παρέπεμπαν για νομικές συμβουλές. Μάλιστα στο σπίτι του διαχειριστή  στο οποίο και έγινε έφοδος και κατασχέθηκαν υπολογιστές και usb.

Η 2η Δικογραφία αφορά την δράση των ιστοσελίδων του εξωτερικού και παράλληλα γίνεται έρευνα για αναρτήσεις βίντεο από αντιεμβολιαστές.

Στην 3η και 4η δικογραφία περιέχονται οι περιπτώσεις ταυτοποιημένων αρντητών οι οποίοι θα κληθούν τις επόμενες ημέρες για καταθέσεις ως οιωνοί κατηγορούμενοι

Τέλος στην 5η,6η και 7η δικογραφία  γίνεται η αναζήτηση ιχνών των κατηγορουμένων που αναρτούν αντιεμβολιαστικό υλικό. Μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να στέλνουν απειλητικά μέιλ για τους αξιωματικούς που ερευνούν τις υποθέσεις τους.