Άμεση βελτίωση των υποδομών των χερσαίων συνόρων ζήτησε από τον Στ. Πέτσα, ο Φ. Μπαραλιάκος

588
Την άμεση βελτίωση των υποδομών των χερσαίων συνόρων της Β.Ελλάδας ζήτησε ο κ. Μπαραλιάκος στην συνάντησή μου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα.
Ο κ. Μπαραλιάκος σημείωσε την ανάγκη εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των υποδομών των συνοριακών σταθμών Ευζώνων και Προμαχώνα, στα χερσαία σύνορά μας, είναι «εκ των ων ουκ άνευ» και πρέπει άμεσα να υποστηριχθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Σκοπός αυτής της παρέμβασης είναι η πρώτη εικόνα που θα λαμβάνει ο επισκέπτης, κατά την είσοδό του στη χώρα, να είναι μια εικόνα καθρέφτης της ποιότητας και του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών της Ελλάδας.
Τόσο ο οδικός Τουρισμός, που αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα του εισερχόμενου τουρισμού με κύριες πηγές επισκεπτών τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, όσο και οι μεταφορές προϊόντων, θα βελτιωθούν σε επίπεδο τελωνειακών υπηρεσιών, προσφέροντας ταχύτερη εξυπηρέτηση των διερχομένων αλλά και μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Εν συνεχεία, ο Βουλευτής συνεχάρη τον κ. Πέτσα για την έμπρακτη στήριξη των Δήμων της Πιερίας και επικεντρωθήκαμε στις ανάγκες της Πιερίας ως Νομού, ο οποίος διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην εργαλειοθήκη της κυβέρνησης για την εθνική ανάπτυξη.