ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ για την Εξέγερση του Νοέμβρη του ’73: Το Πολυτεχνείο ζει στους καθημερινούς μας αγώνες

220

48 χρόνια μετά την Εξέγερση του Νοέμβρη του ’73 η χώρα βρίσκεται μπροστά σε έναν νέου τύπου «γύψο», καθώς η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί, με πρόσχημα την πανδημία, να αναστείλει δημοκρατικές ελευθερίες και εργατικά δικαιώματα.

48 χρόνια μετά την Εξέγερση του Νοέμβρη του ’73, βρισκόμαστε και πάλι μπροστά στο τέρας του φασισμού που επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι, βρισκόμαστε και πάλι αντιμέτωποι με τη ζωτική ανάγκη να παλέψουμε για ελευθερία, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

48 χρόνια μετά την Εξέγερση του Νοέμβρη του ’73, το Πολυτεχνείο είναι εδώ για να θυμίζει σε όλους μας ότι η Δημοκρατία δε μπαίνει σε καραντίνα.

48 χρόνια μετά την Εξέγερση του Νοέμβρη του ’73, το Πολυτεχνείο ζει ως σύμβολο αντίστασης και πηγή έμπνευσης στους καθημερινούς αγώνες για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία».

48 χρόνια μετά την Εξέγερση του Νοέμβρη του ’73, αποτίνουμε φόρο τιμής με αγώνες για την παιδεία, την υγεία και την εργασία, με αγώνες για τις συνταγματικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, με αγώνες ενάντια στο φόβο, τον αυταρχισμό και τη κρατική βία.