Πέτρος Κιάφας: Άγνοια ή επιλογή

592
Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2022.
Ένα τεχνικό πρόγραμμα που με εξαίρεση το έργο αγροτικής οδοποιίας στην ενότητα του Δίου αποτελείται από συνεχιζόμενα έργα και πολλές υποσχέσεις μετά από 2 χρόνια στο τιμόνι του δήμου.
Έναν προϋπολογισμό που όπως παραδέχτηκε τόσο ο δήμαρχος όσο και ο νέος αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Μυλωνέρος παρουσιάζει μειωμένα έσοδα. Έσπευσαν, βέβαια, όπως το συνηθίζουν, να μεταθέσουν τις ευθύνες στην “πανδημία”. Ωστόσο, λόγω πανδημίας ο δήμος μας “πριμοδοτήθηκε” από την κυβέρνηση με 1.500.000€ που δεν εμφανίζεται (σωστά) στον προϋπολογισμό.
Στην τελευταία συνεδρίαση ακούσαμε τον κ. Μυλωνέρο να υπερασπίζεται σε πρώτο πληθυντικό την οικονομική πολιτική της διοίκησης την οποία δύο τουλάχιστον φορές στο παρελθόν απείλησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη. Στη μία περίπτωση κατήγγειλε (υπάρχουν τα βίντεο των συνεδριάσεων) εν ενεργεία αντιδήμαρχο για κλοπή φορτηγών και στη δεύτερη περίπτωση αποκάλεσε τον δήμαρχο μεσίτη με αφορμή την παράταση της μίσθωσης δημοτικού καταστήματος για 10 χρόνια με απόφαση δημάρχου.
Είδαμε και ακούσαμε την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης να παραδέχεται ότι ο προϋπολογισμός δεν “είναι για να ψηφιστεί” ( τα λόγια τους) αλλά στο τέλος να τον ψηφίζουν.
Αγαπητοί συνδημότες
Με την ευκαιρία της γραπτής μας επικοινωνίας θα θέλαμε να αναφερθούμε σε θέματα που πιθανόν διαφεύγουν της προσοχής σας.
Αρχικά να σας πληροφορήσουμε ότι η επιχείρηση ύδρευσης (ΔΕΥΑ) επιχορηγήθηκε από τον δήμο με 500.000€ λόγω οικονομικής δυσπραγίας αυτό όμως δεν εμπόδισε τη διοίκηση να προσλάβει  “ημέτερους” δηλαδή άτομα των οποίων συγγενείς πρώτου βαθμού είχαν στελεχώσει τον συνδυασμό της “Σύνθεσης”.
Επίσης να καταγγείλουμε την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου σε ώρες που βολεύουν μόνο τα μέλη της συμπολίτευσης και αποκλείουν το μόνο άτομο της αντιπολίτευσης τον κ.Κιάφα που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορεί πολύ πρωί. Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός τους αφού όσες φορές παραβρέθηκε στην οικονομική επιτροπή ο κ. Κιάφας διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε απαρτία και λόγω της δικής του παρουσίας (επειδή εκτέθηκαν) καλούσαν μέλη δικά τους να σπεύσουν στο δημαρχείο για να διαπιστωθεί απαρτία.
Καταγγέλλουμε, επίσης, την τακτική των απευθείας αναθέσεων με τελευταία αυτή που θα λάβει χώρα άμεσα ( αν δεν έχει ήδη γίνει) για τον κυκλικό κόμβο στο ύψος του Α.Τ αξίας 60.000€. Εννοείται ότι είμαστε υπέρ της δημιουργίας του κόμβου αλλά με διαγωνισμό.
Καταγγέλλουμε ακόμη τη μεροληπτική στάση της διοίκησης έναντι των εργολάβων. Υπάρχουν έργα στα οποία η έκπτωση που δόθηκε από τους εργολάβους ήταν μηδαμινή και προχώρησε κανονικά η διαδικασία γιατί οι εργολάβοι ήταν της αρεσκείας τους και άλλα στα οποία η έκπτωση κρίθηκε ασύμφορη για τον δήμο και ζητήθηκε επανάληψη της διαδικασίας.
Αγαπητοί συνδημότες
Είναι πολλά ακόμα αυτά που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε από τα οποία άλλα τα διαπιστώνουμε οι ίδιοι και για άλλα μας πληροφορούν δημότες μας, αλλά είναι αδύνατον να αναφερθούν σε ένα δελτίο τύπου.
Επειδή όμως όλοι διαπιστώνετε ότι οι φωνές που δε φιμώνονται μέσα στο ΔΣ είναι λίγες , εσείς οι ίδιοι πρέπει πλέον να υπερασπιστείτε τον δήμο μας και να μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας θεωρεί δεδομένους.
 
Πέτρος Κιάφας
Επικεφαλής του Συνδυασμού
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον Δήμο-τη