Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών: Νικητής ο Γκελαούζος με κορυφαία επίδοση Έλληνα αθλητή – συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού

Ο Κώστας Γκελαούζος ήταν ο μεγάλος νικητής στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και με χρόνο 2:16.49 έσπασε το ρεκόρ διαδρομής που κατείχε ο Νίκος Πολιάς από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

146

Ήταν το φαβορί για τη νίκη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και το επιβεβαίωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Ο λόγος για τον Κώστα Γκελαούζο ο οποίος ήταν ο μεγάλος νικητής για τέταρτη φορά στην καριέρα του.

Μάλιστα, ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού κατάφερε να καταρρίψει και το ρεκόρ διαδρομής για Έλληνα αθλητή αφού τερμάτισε σε 2:16.49 και έσπασε το ρεκόρ του Νίκο Πολιά το οποίο ήταν 2:17.56 από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Δεύτερος τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπουρίκας με χρόνο 2:22.33, ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο Χαράλαμπος Πιτσόλης με 02:24.05.

Ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε στον Χριστόφορο Μερούση, ο οποίος στα 38 του χρόνια τερμάτισε σε 2:29.58 και κατέλαβε την τέταρτη θέση.

 

Συγχαρητήρια στον Κώστα Γκελαούζο για την μεγάλη επιτυχία του, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Ο Κώστας Γκελαούζος έχοντας, μόλις, κάνει νέο ρεκόρ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αφιερώνει τη νίκη του στον συναθλητή του που παλεύει με τον κορωνοϊό. Μία μοναδική επίδοση, ένα σπουδαίο μήνυμα», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη νίκη του Κώστα Γκελαούζου. Και δίνει τα συγχαρητήριά του στον μεγάλο νικητή τόσο για την νίκη του όσο και για το μήνυμα που έστειλε.

ανάρτηση Μητσοτάκη