WTA Finals: H Badosa “λύγισε” τη Σάκκαρη (video highlights)

Η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε πολύ σκληρά, αλλά η Paula Badosa κέρδισε την πολύ σπουδαία μάχη που έδωσαν οι δυο τους στη Γουαδαλαχάρα, "αγκαλιάζοντας" την πρόκριση στα ημιτελικά του WTA Finals. Τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση στην 4άδα θα έχει και η Σάκκαρη, στον επόμενο αγώνα της (με τη Sabalenka).

405

Πολύ μεγάλη μάχη έδωσαν οι δυο νικήτριες των πρώτων αγώνων για τον όμιλο Chichen Itza του WTA Finals, Μαρία Σάκκαρη και Paula Badosa, με την Ισπανίδα να παίρνει τελικά τη νίκη σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες με 7-6 (4), 6-4.

H Σάκκαρη πάλεψε σκληρά και είχε τις ευκαιρίες της στον αγώνα, έκανε όμως και πολλά λάθη, που στο τέλος δεν της επέτρεψαν να διεκδικήσει μια πολύ καλή ανατροπή και μια νίκη.

Η Badosa έδειχνε από τα πρώτα λεπτά να πατάει καλύτερα στο court, σερβίροντας πολύ καλά και έχοντας τις πρώτες ευκαιρίες για break στο 4ο game – τις οποίες έσβησε η Σάκκαρη για να ισοφαρίσει σε 2-2. Τελικά το break ήρθε με love στο 6ο game από την Ισπανίδα, που προηγήθηκε με 4-2, σέρβιρε επιτυχώς για το 5-2 και ήταν 2 πόντους μακριά από το σετ στο 8ο game (2-5, 15-30).

Η Μαρία πέρασε στην αντεπίθεση, καταφέρνοντας αρχικά να μείνει “ζωντανή”, γυρνώντας αυτό το game για το 5-3. Αργότερα έκανε και το πρώτο της break στο ματς και έχοντας το momentum κράτησε ξανά το σερβίς της, για να φέρει το σετ ξανά στην απόλυτη ισορροπία, στο 5-5.

Aυτή η εξέλιξη δεν λύγισε πνευματικά την Badosa, που έμεινε πολύ δυνατή και ήταν εξαιρετική στο tie-break, όπου προηγήθηκε με 4-0 και με 5-1. Η Μαρία προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε σε 5-3 και αργότερα σε 6-4, στο 2ο set point της όμως η Ισπανίδα τελείωσε το tie-break (7-4) και έκλεισε το 1ο σετ μετά από 1 ώρα και 7 λεπτά αγώνα.

Και στο 2ο σετ έγινε μεγάλη μάχη, παρότι ξανά η Badosa είχε τη δυνατότητα να πάρει μια διαφορά ασφαλείας. Συγκεκριμένα αυτή τη φορά η Ισπανίδα προηγήθηκε με break στο 2-1 και αργότερα έσβησε 2 break points για να κάνει και το 3-1.

Στο επόμενο game είχε τη δυνατότητα να πάρει διαφορά με double break, αλλά η Σάκκαρη ανέτρεψε αρχικά το 1-3, 0-40 και εν συνεχεία έσβησε άλλα 3 break points – 6 συνολικά σ’ αυτό το game μόνο – για να κρατήσει τελικά το σερβίς της μετά από ένα 10λεπτο game και να μειώσει σε 2-3!

Στο 8ο game η 26χρονη Ελληνίδα κατόρθωσε και να επιστρέψει στο σετ, κάνοντας break back για το 4-4, η Badosa όμως απάντησε αμέσως και ανέκτησε το πάνω χέρι εκμεταλλευόμενη και κάποια λάθη της Μαρίας, για να περάσει εκ νέου μπροστά στο 5-4.

Η μάχη φυσικά συνεχίστηκε ως και τον τελευταίο πόντο, με την Badosa να χάνει ένα match point στο 5-4, 40-30 και τη Μαρία να έχει στη συνέχεια ένα χαμένο break point για το 5-5! Τελικά η Ισπανίδα κατάφερε να “κλειδώσει” τη νίκη και να μην μπει σε νέες περιπέτειες, εκμεταλλευόμενη το 3ο της match point, έπειτα από 2 ώρες και 4 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση της Σάκκαρη με την Badosa και ήταν σίγουρα επική. Η Ισπανίδα είναι πολύ κοντά στην πρόκριση και για να τα καταφέρει από απόψε, θα χρειαστεί νίκη της Sabalenka επί της Swiatek.

Η Σάκκαρη από τη μεριά της διατηρεί αρκετές ελπίδες πρόκρισης και κρατάει σε μεγάλο βαθμό την τύχη στα χέρια της, αλλά θα χρειαστεί τη νίκη στον επόμενο αγώνα της, τη Δευτέρα, ενάντια στη Sabalenka. Θυμίζουμε πως το ρεκόρ της απέναντι στη Λευκορωσίδα είναι 1-4, την έχει κερδίσει δηλαδή μια φορά σε 5 αναμετρήσεις.

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση: