Έκτακτη ανακοίνωση: Έρχεται ΚΥΑ με ανατροπές για τα μέτρα στα σούπερ μάρκετ

495
σουπερ μάρκετ
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ από σήμερα Σάββατο 13 Νοεμβρίου θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 9 τετραγωνικά μετρά, όπως ίσχυε στη διάρκεια του καθολικού lockdown.
Επιστρέφει ουσιαστικά ο κανόνας 1 άτομο ανά 9 τ.μ. ο οποίος είχε καταργηθεί στις 25 Οκτωβρίου και είχε αντικατασταθεί από τον κανόνα 1 άτομο ανά 2 τ.μ.
Το περιοριστικό μέτρο αφορά συνολικά τα καταστήματα τροφίμων, ενώ η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ώρες.
Η ιδέα να μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι πελάτες στα σούπερ μάρκετ με την επίδειξη αρνητικού covid test εγκαταλείπεται, μετά τις αντιδράσεις.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε δηλώσει ότι το ενδεχόμενο εισόδου ανεμβολίαστων πολιτών στα σουπερμάρκετ με rapid test έχει συζητηθεί, αλλά υπάρχουν προβλήματα ως προς την υλοποίησή του.
«Ασφαλώς και εξετάζεται, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Open, ωστόσο, εξήγησε τους λόγους που καθιστούν δύσκολη την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.
«Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», είπε, για να προσθέσει και το πρόβλημα με τις ατελείωτες ουρές που θα δημιουργηθούν σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, σύμφωνα με την σχετική απόφαση, προς το παρόν δεν αλλάζει κάτι στο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, ωστόσο, αν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού και δυσλειτουργίας των καταστημάτων, θα εξεταστεί εκ νέου.