WTA Finals: Ιδανικό ξεκίνημα η Σάκκαρη! (videos)

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε ιδανικό ντεμπούτο στο WTA Finals, κερδίζοντας καθαρά με 2-0 σετ την Iga Swiatek και κάνοντας βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά της πολύ σπουδαίας διοργάνωσης.

459

Όχι μόνο κέρδισε, αλλά κέρδισε και χωρίς να χάσει σετ η Μαρία Σάκκαρη στην πρεμιέρα της στο πρώτο της ever WTA Finals, επικρατώντας της Iga Swiatek με 6-2, 6-4 σε 1 ώρα και 30 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν η 3η νίκη της Σάκκαρη σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τη Swiatek και μάλιστα την κέρδισε και στις 3 συναντήσεις που είχαν οι δυο τους φέτος χωρίς να απωλέσει σετ.

Η 26χρονη Ελληνίδα έκανε το ιδανικό ξεκίνημα στη Γουαδαλαχάρα, που της δίνει πολύ καλές βάσεις για να διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά του WTA Finals στους δυο επόμενους αγώνες της. Θυμίζουμε πως αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας του ομίλου, στον οποίο βρίσκονται ακόμα οι Aryna Sabalenka και Paula Badosa.

Η Σάκκαρη δεν έχασε κανένα service game της απέναντι στη Swiatek, κέρδισε τους 26 από τους 27 πόντους στα πρώτα της σερβίς, ενώ για πρώτο παιχνίδι, στις πολύ δύσκολες συνθήκες με το μεγάλο υψόμετρο (περίπου 1.500 μέτρα), τα πήγε πολύ καλά γενικότερα στο ματς, παίζοντας επιθετικό τένις και τελειώνοντας τον αγώνα με 15 winners και 22 αβίαστα λάθη. Η Swiatek αντίθετα δεν βρήκε ρυθμό, υπέστη 5 break και σημείωσε μόλις 8 winners, φτάνοντας στα 29 αβίαστα λάθη.

Το πρώτο break στον αγώνα ήρθε μετά από ένα game γεμάτο λάθη για τη Swiatek, και το έκανε η Σάκκαρη για να προηγηθεί με 3-1 στο 1ο σετ. Η Swiatek είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στο σετ, αλλά έχασε διπλό break point στο 3-2, 15-40 και μετά απ’ αυτό η Σάκκαρη έκανε και δεύτερο break, για να το κατακτήσει σε κάτι περισσότερο από μισή ώρα με 6-2.

Στο 2ο σετ η Swiatek πάλεψε σκληρά για να μείνει στο ματς, έσβησε 2 break points στο 3ο game για να κρατήσει το σερβίς της μετά από 10 λεπτά (2-1), τελικά όμως υπέστη το break στο 7ο game, σε άλλο ένα μεγάλο game σε διάρκεια, στο 3ο break point της Σάκκαρη (5ο στο σετ).

Η 26χρονη Ελληνίδα προηγήθηκε με 4-3 και δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία ή πίεση στη συνέχεια για να κλείσει τον αγώνα, κάνοντάς το μάλιστα εμφατικά με ένα love service game στο 10ο game, 86 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς.

 

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: