Επίθεση Α.Τσίπρα σε Κυβέρνηση από Κομοτηνή για Πανδημία και ακρίβεια – Τι μέτρα ζητεί

166

Εκλογές μπορεί να μη ζητάει επισήμως, ένεκα πανδημίας θεωρητικώς , αλλά ο Αλέξης Τσίπρας σε κάθε του περιοδεία ή δημόσια παρέμβαση, εν προκειμένω από την Κομοτηνή όπου βρίσκεται απόψε, κλιμακώνει την επίθεσή του στην Κυβέρνηση, δημιουργώντας τεχνητό προεκλογικό περιβάλλον.

Σε αυτό το τέμπο στο οποίο κινείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – και λόγω- της εξωστρέφειας που επιχειρεί να επιδείξει στον δρόμο για το συνέδριο του κόμματος τον Φεβρουάριο, έχοντας ως επίδικα την Πανδημία και την Ακρίβεια, δεν εξαπέλυσε απλώς δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, ως συνηθίζει εξάλλου, αλλά τον χαρακτήρισε “απερχόμενο πρωθυπουργό” καλώντας τον να φύγει “αν δεν μπορεί να προστατεύσει την δημόσια υγεία και την κοινωνική πλειοψηφία”.

Σταχυολογώντας την ομιλία του, μεταξύ άλλων είπε για: 

Πανδημία- Ακρίβεια

Βρισκόμαστε σε διπλό κλοιό: Την πανδημία που μας απειλεί όλους και την ακρίβεια. Χιλιάδες βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε αυτό τον κλοιό. Η χώρα όμως βρίσκεται και σε κλοιό Μητσοτάκη, ο οποίος δεν αναμετριέται με την αλήθεια και τη σκληρή πραγματικότητα. Αποφασίζει μόνος τις κρίσιμες αποφάσεις αντί να δίνει ρόλο και χώρο στους ειδικούς.

Το μεγαλύτερο τείχος ανοσίας για την πανδημία είναι η εμπιστοσύνη και η κυβέρνηση δεν την έχει πια. Καρικατούρα ο πρωθυπουργός που έχει κηρύξει τρεις φορές τη λήξη της πανδημίας και εξακολουθεί με θράσος να αυτοσυγχαίρεται.

Η κυβέρνηση έχει ξοδέψει εκατομμύρια όχι για να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν αλλά για να επιβάλει στα ΜΜΕ να κρύβουν την αλήθεια και να λιβανίζουν τον κ. Μητσοτάκη. Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια σε θανάτους, άνθρωποι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ και ο πρωθυπουργός μας λέει ότι “είναι υπό έλεγχο” η πανδημία, φαντάσου και να μην ήταν. Μπαίνουμε στον πιο σκληρό χειμώνα της τελευταίας δεκαετίας. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία ή στήριξη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ναι η πανδημία αφορά όλο τον κόσμο. Αλλά η Ελλάδα είναι η πρωταθλήτρια σε θανάτους. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια και στην αύξηση των τιμών ρεύματος. Για όλα υπάρχει μια δικαιολογία εκτός από την ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης.

Φτάσαμε σήμερα να είμαστε στην κορυφή της Ε.Ε σε θανάτους αλλά στον πάτο σε εμβολιασμένους. Η τραγωδία έχει ονοματεπώνυμο και ο υπεύθυνός της δεν μπορεί να κρύβεται.

Δεν κάναμε δυνατή και σκληρή αντιπολίτευση προτάξαμε ορθώς την ανθρώπινη ζωή από την πρώτη στιγμή της πανδημίας και βάλαμε σε δεύτερο πλάνο την πολιτική σύγκρουση. Κάναμε συνεχώς προτάσεις, προτείναμε κοινή στρατηγική να τις πάρει τις δύσκολες αποφάσεις μια επιτροπή. Κάναμε παραπάνω από όσο μας αναλογεί για την πολιτική υπευθυνότητα. Σήμερα είναι υποχρέωσή μας να απαιτήσουμε να σταματήσει αυτή η καταστροφική πορεία.

Εάν αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, δεν θέλει να πάρει αποφάσεις με πολιτικό κόστος για να αποφύγουμε νέο lockdown, αν δεν μπορεί να προστατεύσει την κοινωνική πλειοψηφία, τότε ήρθε η ώρα να φύγει.

O κ. Μητσοτάκης απέτυχε σχεδόν σε όλα τα κρίσιμα από όσα υποσχέθηκε. Το ξέρει και ο ίδιος και η διαπλοκή που τον στηρίζει είναι πως πια είναι απερχόμενος πρωθυπουργός. Δεν θέλουν να αποδεχθούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές διεξαχθούν.

Μέτρα για Πανδημία

Αύξηση των πόρων για το σύστημα υγείας με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα

Άμεση ενίσχυση του προσωπικού των νοσοκομείων, εντάσσοντας στο ΕΣΥ το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας και με την αυτόματη προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων που κενώνονται λόγω αποχωρήσεων.

Επίταξη – χωρίς αποζημίωση – των νοσοκομείων του ιδιωτικού τομέα για την νοσηλεία των ασθενών με COVID-19 τόσο σε συμβατικές κλίνες όσο και στις ΜΕΘ

Ένταξη στο δίκτυο του συνόλου των γιατρών που εργάζονται στην κοινότητα (πρωτοβάθμια περίθαλψη του ΕΣΥ και ιδιώτες) και αμοιβή από το κράτος των γιατρών που περιθάλπουν ασθενείς με COVID-19.

Αύξηση στη συχνότητα των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών.

Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

Σοβαρή και αξιόπιστη εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών με συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας ώστε να καταρριφθούν μύθοι που δημιουργούν κλίμα ανάπτυξης του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Μέτρα για ακρίβεια 

Αύξηση κατώτατου μισθού 800 ευρώ

Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και να κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για όσους δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες έχουν ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ.
Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση των αγροτών, με την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης των αγροτών.

Διαγραφή μέρους των οφειλών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς για όλους τους οφειλέτες και για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας.

Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο πετρέλαιο κίνησης και στην βενζίνη, στα κατώτατα όρια που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.