Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στις εικαστικές εκθέσεις των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2021»

242

Στις εικαστικές εκθέσεις που φιλοξενούνται στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2021» ξεναγήθηκε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου.

Πιο συγκεκριμένα η κα Μαυρίδου επισκέφθηκε την ομαδική Έκθεση Αγιογραφίας και Ζωγραφικής του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Πιερίας, στην Αίθουσα Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης,  όπου παρουσιάζονται έργα των  Χρήστου Δέλλα, Κωνσταντίνου Τζιτζιλή, Μπάμπη Κουτσιμάνη, Γιώργου Ματλή, Ελένης Αμανιού-Σταθακοπούλου, Βασίλη Κιού.

Η κα Μαυρίδου συνομίλησε με δημιουργούς των έργων της έκθεσης, που ήταν παρόντες, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και τους έδωσε συγχαρητήρια για τα έργα τους. Ακόμη ευχαρίστησε και συγχάρηκε όλους τους συντελεστές της έκθεσης.

Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε την επετειακή έκθεση για την ιστορική ομάδα του Πιερικού που φιλοξενείται στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» (πρώην οικία Τσαλόπουλου). Αναμνήσεις σε πρόσωπα, δράσεις και αθλητικά γεγονότα σε μια μοναδική έκθεση που διοργανώνεται με αφορμή την συμπλήρωση 60 ετών από την ίδρυση του ιστορικότερου σωματείου της πόλης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κατά τη διάρκεια της ξενάγησης από τον  συλλέκτη και μέλος της ομάδας πρωτοβουλίας για τη συγγραφή της ιστορίας του Πιερικού κ. Δημήτρη Αδαμόπουλο,  τόνισε ότι δρομολογούνται οι απαραίτητες ενέργειες για την ίδρυση ενός Αθλητικού Μουσείου στην Πιερία.

«Όλο αυτό το δυναμικό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μέσα από φωτογραφίες, ενδυμασίες, όργανα άθλησης, βραβεία, προσωπικές αναφορές των πρωταγωνιστών, συλλεκτικό έντυπο υλικό με σχετικές αναφορές και άλλου τέτοιου είδους ντοκουμέντα σε ένα σύγχρονο και πολυχρηστικό Μουσείο Αθλητισμού που θα προάγει τα υγιή πρότυπα του αθλητισμού. Η ίδρυση ενός αθλητικού μουσείου στην περιοχή μας με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, των τριών Δήμων μας, του Επιμελητηρίου, και όλων των παμπιερικών αθλητικών ομοσπονδιών σε όλα τα αθλήματα καθώς και όλων των αθλητικών συλλόγων του νομού, θα διαδραματίσει πολυσήμαντο ρόλο για την τοπική μας κοινωνία και θα συμβάλει τα μέγιστα στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη, τη βελτίωση της ποιότητα ζωής και την επίτευξη της μετάδοσης της πολιτιστικής πλευράς του αθλητισμού σε τοπικό αλλά και πανελλήνιο επίπεδο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Σοφία Μαυρίδου.