Εισαγγελική παρέμβαση για τους γονείς – αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

418
Παρέμβαση της Εισαγγελίας Σερρών για τους γονείς- αρνητές από την Αλιστράτη, που δεν στέλνουν τα τέσσερα παιδιά τους σχολείο, επειδή δεν θέλουν να χρησιμοποιούν μάσκα και να κάνουν self test.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, η Εισαγγελέας διέταξε κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.
Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών Γιάννης Καραβασίλης δήλωσε χθες στο Infonews24 πως γνωρίζει το θέμα, πως τα παιδιά δεν μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο από τη στιγμή που δεν τηρούν τα προβλεπόμενα, υποχρεωτικά μέτρα (χρήση μάσκας, self test) και τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα παιδιά τηρούν τα μέτρα. Ο κ. Καραβασίλης ανέφερε πως θα επικοινωνούσε εκ νέου με τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα και να ζητηθεί από το Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου ακόμη και εισαγγελική παρέμβαση.
Σήμερα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών Στέλιος Ρίζος ανέφερε στο Infonews24 πως υπήρξε επικοινωνία με την οικογένεια, αλλά αυτοί αρνούνται τη μάσκα, αρνούνται τα self tests, όλα τα μέτρα σχετικά με την πανδημία και επιμένουν να μην στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο.
Μάλιστα ο κ. Ρίζος αποκάλυψε πως οι γονείς ενημερώθηκαν ότι ενδεχομένως θα πρέπει να ενημερωθεί σ’ αυτές τις περιπτώσεις ακόμη και η Εισαγγελία και όχι μόνο αρνήθηκαν, αλλά χρησιμοποίησαν και άσχημο λεξιλόγιο.